Gepost door: prretje | november 14, 2014

Raadsvrouwen

1-IMG_5555

Van allerlei kanten kwamen we vanmiddag aangerend. De ene sjouwde met sinterklaascadeautjes, de ander kwam terug van een gesprek op de basisschool van haar kids, de derde had haar dochter ergens afgezet en de volgende had zich op het laatste moment weten los te rukken van haar werk. Met zeven vrouwen schoven we rond lunchtijd aan één grote tafel.

Een golf van gesprekken rolde langs de kaarsjes en glazen met sap. Over Lakenvelders op een balkon, zomen in broeken zetten, een autotocht naar Noorwegen zonder plaspauze en mét zes kinderen en een potje, banden verwisselen, ledikantjes verven, studenten met een overvol programma, namen en vernoemen, muziekschoolkinderen, ontsnappende honden en vers geplukte kippen, musicals en de opera in Parijs, een hertje in het water en vossen in de achtertuin, rucola in het duin, snaaien als je van je werk komt, in een emmer verdronken poesjes en covers herkennen.

Het kostte zeven van de vrouwelijke (steun-)raadsleden uit Katwijk geen enkele moeite om het anderhalf uur lang niet te hebben over de Westerbaan, Project Locatie Valkenburg, Algemene Beschouwingen, WMO, burgerparticipatie, mantelzorgondersteuning of parkeerbeleid.

Of over het aantrekkelijk centrum…

Het eettentje waar we met elkaar een uiterst aantrekkelijk broodje aten, lag tenslotte al in het centrum. Kijk, dat houden wij raadsvrouwen dan weer wel in de gaten.

Advertenties

Responses

 1. En zo is het maar net. En voor de heren die bovenstaand “per ongeluk” te lezen krijgen. Denk niet te luchtig over de bovengenoemde gespreksonderwerpen en probeer vooral geen verbanden te leggen, die zijn er namelijk wel, maar zijn niet voor iedereen zichtbaar.
  Erg gezellig en goed om elkaar eens in een andere setting te ontmoeten en zeker voor herhaling vatbaar.
  Groet aan ieder,
  Anna Marie van der Plas

 2. gelukkig, je bent er weer.
  toch niet tevergeefs zeer regelmatig een blik geworpen, wel zachtjes hoor.
  groet, willy

  • Als ik de tijd in mijn kamp weet te sleuren, ga ik proberen het weer een beetje op te pakken, Willy.
   Met groet!
   Irene

 3. O mooi!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: