Gepost door: prretje | december 18, 2013

Afscheid

afscheidAcht collega’s namen vanavond afscheid.

Na een bezuinigingsopdracht van 200.000 euro en een daarop volgende reorganisatie maakten er zeven mensen gebruik van een vrijwillige vertrekregeling en van eentje werd het jaarcontract niet verlengd. Tijdens de kerstborrel stonden we stil bij hun loopbaan en hun betekenis voor de bibliotheek: met een toespraak, een lied, een gedicht. Eentje wordt er mantelzorger, een ander wordt vrijwilliger bij de bieb, weer een ander gaat zich richten op haar eigen bedrijf en voor een aantal ligt de toekomst nog open.

“We moeten ons werk nu loslaten, als een ballonnetje dat wegvliegt in de lucht”, verwoordde een collega het speels in haar dankwoord. “Jullie komen toch nog wel eens een bakkie koffie drinken?”, vroegen de achterblijvers. Er werd geknikt, er werden afspraken gemaakt en allemaal wisten we dat dit geen definitief gedag zeggen was.

Een écht afscheid maakten we aan het begin van de avond mee. Toen onze heel erg zieke collega al haar krachten had verzameld om nog één keer bij haar collega’s te kunnen zijn. “Ik had de baan van m’n leven, heb altijd met zoveel plezier gewerkt en ik wil iedereen gewoon nog even zien”, vertelde ze maandag.
Op pure wilskracht wás ze er. Ze zat tussen ons in en we waren zo ontzettend trots op haar. Na een half uurtje was ze helemaal op en moest ze gaan.

Toen was het even heel stil, zoals dat hoort te zijn bij een afscheid voor altijd.

Advertenties

Responses

  1. Mooi en emotioneel geschreven vol herkenbaarheid.Bedankt voor een goed gevoel bij het begin van een lange dag vol kerstactiviteiten…

    • Dank je wel en jij veel succes vandaag met de kerstviering op school.

  2. Het leven is afscheid nemen , maar het zal nooit wennen.
    Triest.
    Liefs Ria van Eck.

  3. Klasse……


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: