Gepost door: prretje | december 10, 2013

Back to basic

IMG_9646kl

“Wat is er hier aan de hand?”, vroeg een mevrouw die samen met mij de trap in de bibliotheek afliep.

Ik vertelde haar over het spontaan losspringen van de vloertegels en over de gevaarlijke toestanden die er daardoor ontstonden. Dat wij het voor onze klanten eigenlijk geen optie vonden om een week dicht te gaan in de maand december zodat de vloer vervangen kon worden. En dat we daarom een strak schema hadden opgesteld waarin het losbikken van de nog vastzittende tegels, het oplossen van de lijmlaag en het neerleggen van een nieuwe betonbekleder buiten de openingsuren moest plaatsvinden.
Om het enorme stofbad binnen de perken te houden, hebben we overal oranje dekzeilen aangebracht die tijdens de werkzaamheden naar beneden worden gerold zodat de boekenkasten nog een beetje beschermd blijven tegen het ronddwarrelende vuil. Ondanks die voorzorgsmaatregel is het maar goed dat er geen fijnstofmeters in de bieb staan opgesteld, anders was er nu waarschijnlijk al een actiegroep opgericht om de bieb te overtunnelen.

Nog een week doorbijten en dan ligt er weer een mooi vloertje. Hoewel er altijd wel iemand te vinden is die het ‘back tot basic met kaal beton’ weet te waarderen. “Kíjk mam, de bieb heeft een nieuwe vloer. Mooi hè?”

IMG_9644kl

Advertenties

Responses

  1. Vindingrijk ee ….. goed geregeld zeg ,,,,,,

  2. Betonverf is heel praktisch. Heb ik ook in de keuken, na tig vieze zeiltjes nooit meer wat aan hoeven doen. Betonverf is dé uitvinding! Betonverf, ik kan het iedereen aanraden, zelfs de bieb.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: