Gepost door: prretje | november 9, 2013

Kracht

IMG_9303kl

Particulier initiatief moet worden omarmd.
Mensen moeten waar het kan zelf de verantwoordelijkheid nemen en krijgen.
Uitgaan van de kracht van de samenleving, vertrouwen in de kracht van mensen.

Mooi gesproken maar weet je er ook een praktijkvoorbeeld bij te geven, is een terechte vraag. Toevallig liep ik vanochtend binnen bij zo’n staaltje van zelf de handen in elkaar slaan. In het voormalig gemeentehuis van Valkenburg.
Onlangs is dit beeldbepalende pand in het Rijndorp gekocht door een oud-dorpsgenoot. Om er iets bijzonders van te maken met een maatschappelijk belang. In het huis wordt een aantal verblijfkamers gerealiseerd, een grote woonkamer of ontmoetingsruimte en een multi-functionele keuken. Een gastvrije plek en een plaats waar rust en ruimte is voor ontmoeting en gesprek. Waar mensen terecht kunnen die dementeren of een geestelijke beperking hebben maar waar ook mantelzorgers kunnen aanschuiven. Waar workshops worden gehouden maar waar ’s avonds ook een clubje mensen kan komen eten.
“Eerst ben ik wel een half jaar zoet met de interne verbouwing”, vertelt eigenaar Cees van der Meij gedreven. “Ik wil verder niemand tekort doen maar ik heb in zoveel huizen rondgekeken waar zorg wordt aangeboden, dat ik voel dat het beter moet kunnen. Niet hele dagen rondhangen met nietsdoen maar juist met ‘onze gasten’ en onder begeleiding bijvoorbeeld zelf de aardappelen schillen.

Ja, een ondernemer maar wel eentje die zelf z’n nek uitsteekt. Die iets voor de maatschappij wil betekenen en zonder winstoogmerk aan de slag gaat om een gastvrije pleisterplaats aan de Rijn te creëren. Een mooie toekomstvisie gebaseerd op idealisme en de kracht van mensen.

Zie je wel dat het bestaat….

Advertenties

Responses

  1. Wat goed zeg en een prachtig pand !

  2. Geweldig!!!! …. Dwingt respect af….. Als ik in de buurt ben dan graag even ……

  3. Precies wat je zegt! En als je in de buurt bent…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: