Gepost door: prretje | september 25, 2013

Evenementen platform

strandbieb
Vanavond was ik namens mijn werk op de eerste bijeenkomst van het Evenementen Platform Katwijk. De belangrijkste punten op de agenda waren de presentatie van Katwijk Marketing, een terugblik op 2013 en een vooruitblik op 2014.
Samen gaan we er wat moois van maken voor Katwijk!, stond er enthousiast op de Facebookpagina van Katwijk evenementen en toerisme promotie.

De algemene boodschap was ongeveer deze: Katwijk heeft veel, Katwijk biedt veel, voor iedereen die dit wil zien en beleven. Katwijk Marketing wil organisatoren van evenementen en activiteiten bij elkaar brengen om Katwijk Gastvrij & Verrassend op de kaart te zetten. Katwijk heeft niet alleen veel te bieden voor inwoners van de eigen gemeente, bezoekers van buurgemeenten, maar ook voor de toeristen en recreanten die van elders komen. De komende jaren wil Katwijk Marketing de nadruk leggen op het versterken van de huidige evenementen. Zo wordt met een bescheiden budget de aandacht van de media op Katwijk gevestigd en daarmee meerwaarde gecreëerd voor Katwijk. Het is de bedoeling dat nog meer bezoekers en deelnemers graag terugkomen naar Katwijk: een plaats waar reuring is, waar je je altijd goed kunt vermaken en waar gastvrijheid en hulpvaardigheid hoog in het vaandel staan.

Op tafel lag een stapel fancy Huisstijl handboeken van Katwijk Marketing van 24 pagina’s in kleur én visitekaartjes. Om mee te nemen.

Ik kon er niets aan doen maar ik moest ineens denken aan onze Strandbibliotheek die negen jaar lang ’s zomers zeer succesvol, voor zowel de lokale bevolking als voor de toeristen, op het Katwijkse strand aanwezig was en die nu definitief door de bezuinigingsgolf wordt verzwolgen.

Als illustratie bij dit blogje zocht ik op internet naar het gloednieuwe logo van Katwijk Marketing. Ik kon ‘m niet vinden, zó pas geboren was-ie blijkbaar. Het opvallende was dat ik bij de zoekterm Katwijk marketing wel een afbeelding van de Strandbieb in Katwijk tegenkwam.

Tsja, als dát geen teken is…

Advertenties

Responses

 1. Je man fietst waarschijnlijk al een paar jaar met dat logo op zijn rug:). Tenminste, dat zou toch mooi zijn…

  • Haha, dat had je gedacht. Dat logo op jullie rug is bij deze ‘verouderd’ verklaard!

   • Dat voelden wij natuurlijk op onze SPD-tjes aankomen. Maar dan kunnen we er eerder vanuit gaan dat dat logo nu gewoon geconfisceerd is verklaard:).

 2. Zo herkenbaar Irene …..

 3. Ik vond op internet een verantwoording van de directie over de strandbibliotheek 2010. Wat een tenenkrommend amateurisme komt daaruit naar voren. De vraag of deze voorziening aan de doelstelling heeft voldaan, wordt nota bene door de directrice zelf bevestigend beantwoord, zonder enige objectieve onderbouwing of verwijzing naar cijfers die door externe deskundigen zijn aangeleverd. Er worden wel cijfers over bezoekers en uitlening getoond, maar niet hoe die in relatie staan tot het aantal strandbezoekers. Ook wordt niet gemeld hoeveel van die bezoekers al lid waren van de Bibliotheek, terwijl de functie van het strandfiliaal zou zijn om mensen op een laagdrempelige manier te laten kennis maken met de bieb. Was een van de redenen dat de provincie in 2008 de subsidie stopte juist niet, omdat niet duidelijk was of en hoe de strandbieb aan z’n doelstellingen voldoet? Ook dat vond ik op internet.
  Uit de verantwoording blijkt ook dat in 2010 van de € 15.000 euro er € 10.000 aan personeelskosten op gingen. Als je dit allemaal professioneler zou onderbouwen en daarbij de personeelskosten zou drukken door met vrijwilligers te werken – en dat moet toch niet zo moeilijk zijn in de zomermaanden op het strand? – dan hadden we wellicht volgend jaar gewoon weer een strandbieb gehad.

 4. Of wellicht in 2014 hebben …….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: