Gepost door: prretje | september 8, 2013

Nadenken en hard werken

IMG_8099klIn het boek “De mythes van geluk” zegt geluksonderzoeker en hoogleraar psychologie Sonja Lyubomirski wijze dingen.

“Sta regelmatig stil bij wat er goed gaat”, houdt ze haar lezers voor. “We zouden niet te snel moeten wennen aan een goede gezondheid, een fijne partner, het feit dat je auto het doet.” Die gewenning vormt, volgens haar, een obstakel voor geluk en leidt ertoe dat we ons voortdurend richten op nieuwe zaken die ons gelukkig moeten maken.

En als het soms echt te gek wordt en er maatregelen nodig zijn?
“Doe geen dingen in een opwelling, wantrouw je intuïtie maar denk na, analyseer en neem de tijd. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat je betere beslissingen neemt als je goed voorbereid bent.”

Als aan de gelukshoogleraar wordt gevraagd of zij een strategie heeft om in vijf minuten gelukkig te worden, luidt haar antwoord: “Mensen zijn dol op snelle oplossingen, maar gelukkig worden vereist hard werken, proberen, dankbaar zijn, optimistisch, vriendelijk en vergevingsgezind. Zoals je ook hard moet werken om succesvol te zijn, af te vallen of kinderen op te voeden. Het houdt nooit op.”

Nee, het houdt nooit op, heb ik zelf allang ontdekt. Nadenken en hard werken: het is ’t waard. Want als je dat een beetje in je vingers krijgt, dan vouw je zelfs van prikkeldraad nog een hart.

Advertenties

Responses

  1. Hooglereaar psychologie? Dit zijn toch wel heel erg open deuren. Dit kan ieder mens toch ook zelf wel bedenken? Minder inhaken op wat je ergens leest, en meer je eigen ideeën en gedachten formuleren is het advies dat ik hier meegeef.

  2. Gelukkig………….

  3. Lees vandaag het artikel in de Volkskrant ” wie doet zomaar een vakantie cadeau “. Als iedereen de vijf adviezen van de psychologe op zou volgen waren er minder scheidingen en was er meer geluk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: