Gepost door: prretje | juli 31, 2013

Suppen

Vanavond ging ik met twee vriendinnen loungen bij een strandtent in Katwijk. Eigenlijk weet ik niet zo goed wat loungen betekent maar het beeld dat bij mij opkomt is dat van een beetje nonchalant achterover hangen op een bank met veel losse kussens. Aangezien het bankstel waarop het loungen zou moeten plaatsvinden al bezet was, kwamen we op barkrukken aan een hoog tafeltje terecht. Ook best.

De tijd was net zo zorgeloos als wij en toen we op een gegeven moment opkeken, bleek dat we vrijwel alleen overgebleven waren met de medewerkers van de strandtent. Twee van hen zaten vlak achter ons: jonge sportieve gasten, blond halflang haar, korte broek, blote voeten.
“Wel eens een filmpje over suppen gezien?”, viel ineens een vraag uit de lucht. Wij draaiden ons om en de boys verschoven de laptop in onze richting. “Moet je eens kijken hoe gaaf.”
En voordat we het wisten, kregen we van alles te horen over suplessen, supboards en suptechnieken. Keken we naar stoere filmpjes waarin onze supjongens de hoofdrol speelden. En werden we net zo enthousiast over dat suppen als onze supknapen al waren.
“Kijk, dit is het cameraatje dat we aan onze boards bevestigen. Waterdicht natuurlijk.”

Toen we uiteindelijk buiten stonden, waren we geeneens verrast over onze net-opgedane kennis van Stand Up Paddle maar meer over het leuke personeel van de strandtent. “Dat die gasten dat zomaar uit zichzelf aan ons (lees: vrouwen van rond de vijftig) wilden laten zien…”.
Dat suppen van de supboys was ons super bevallen.

Advertenties

Responses

  1. Adventure on the beach ….

  2. Vrijdagavond 16 augustus suppen door de grachten van Leiden, start op de Witte Singel om 19.30 uur.

  3. Waarschijnlijk een GoPro camera. Ach Irene, vertel me niet dat je niet van het bestaan van zo’n camera wist,,, Zelfs ik heb er al een jaar lang een, die ik aan de auto bevestig, of gewoon in de hand hou. Vandaag nog niet gebruikt op m’n eerste vakantiedag, maar dat komt nog wel. Met het oog op de warmte en de vermoeidheid die ons sowieso al parten speelde hebben we 12 uur voor vertrek de bestemming radicaal gewijzigd. De airco kon het nauwelijks aan. Morgen 37 graden, hoera. Naar het zwembad, maar ikweet niet of ik daar die camera mag gebruiken.

  4. Er schijnt zelfs een christelijke SUP afdeling te zijn bij de surfclub in Katwijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: