Gepost door: prretje | juli 11, 2013

Dorpskantoor

Jammer, denk ik, een gemiste kans.

Onze bibliotheekvestiging in Rijnsburg is sinds april gevestigd in gemeenschapshuis De Burgt, middenin het centrum van dit bloemendorp. Wij hebben als bieb, samen met een aantal maatschappelijke instellingen, een plekje op de begane grond in dit multifunctioneel centrum.
Op de eerste verdieping van De Burgt is Het Dorpskantoor gevestigd, een vernieuwend concept voor flexibele huur van kantoorruimte, een flexibele werkplek of vergaderruimte. En ja, u raadt het al: er staat nog een aantal ruimtes te huur.

Daarom is er onder meer een website voor Het Dorpskantoor gemaakt waarop de volgende info te vinden is. Een kantoor of werkplek in het Dorpskantoor betekent werken, vergaderen en ontspannen in een zeer representatieve en servicegerichte werkomgeving. Het Dorpskantoor richt zich op lokale ondernemers die zich maatschappelijk of professioneel willen ontwikkelen en profileren. Kernwaarden van het concept zijn: gastvrijheid, betaalbaarheid, flexibiliteit en sociale betrokkenheid. Een ingerichte werkplek is al te huur voor 275 euro per maand inclusief gebruik van koffie, thee, printservices, vergaderfaciliteiten, internet, energiekosten en nog veel meer. Zo kan een ondernemer zijn klanten meenemen voor een hapje en drankje in de Brasserie, kan hij zijn kinderen wegbrengen bij het kinderdagverblijf of kan hij zaken doen tijdens een ontspannend potje biljart.

Hij kan ook elke dag gratis een vers krantje lezen, tientallen tijdschriften doorbladeren, een actuele toptitel lenen, z’n gereserveerde materialen afhalen of een paar prentenboeken voor de kinderen meenemen, schiet er gelijk door m’n hoofd.

Net ontdekte ik dat er een gloednieuw filmpje ter promotie van Het Dorpskantoor is gemaakt (zie hierboven). Ook daar komt het woord bibliotheek weer niet in voor.

Niet dat dat nou per se moet. Maar is het niet veel handiger om elkaar een beetje te versterken als je in één huis woont? Wie een beetje marketingminded is, weet dat de bieb 18.300 leden heeft, dat er maandelijks een digitale nieuwsbrief uitgaat, dat de website heel goed wordt bezocht en dat de bibliotheek bijna 1100 volgers heeft op twitter…

Jammer, denk ik dan, een gemiste kans. Maar omdat ik ook de beroerdste niet ben, is hier nu wel een heel blog aan Het Dorpskantoor in Rijnsburg gewijd.

Advertenties

Responses

 1. Uhh… wordt jij betaald voor de promotie van het Dorpskantoor? Het lijkt wel alsof je de tekst van een brochure voorleest. (knipoog smiley, ik krijg ze er nooit bij).

  • Haha, nee, geen cent krijg ik ervoor.
   Maar het is natuurlijk veel leuker om bovenburen te hebben en veel reuring in ‘the building’. Ik heb het geschreven in de hoop dat ondernemers en andere partijen ooit hun blik nog eens zo verbreden dat ze kansen in ieder geval zien voordat ze ze nonchalant laten liggen. Heet dat niet ‘out of the box denken’??
   En zeker als ik het vooraf nog gezegd heb….

   Ook met een smiley natuurlijk 🙂

 2. 275 per maand? De oplossing voor huisvesting van studenten 😉

  • Ik geloof niet dat de gemeente dat idee voor ogen had, Tim. Wel origineel verzonnen 🙂
   Ze zouden wel chique slapen overigens, die studenten…, ontbijtje bij De Brasserie….

  • Inclusief koffie, thee, verwarming, printer, internet, enz. allemaal gratis. Ik kan het niet geloven.

   • Zo goedkoop is dit helemaal niet. Een werkplek is alleen maar een bureau zonder enige privacy, Als je twee werkplekken nodig hebt, is het huren van eigen kantoorruimte al goedkoper. En daarvoor krijgen wij ruimte voor zeker vier werkplekken, hoewel we er maar twee nodig hebben. Moeten we wel de verwarming en airco nog zelf betalen, maar de kosten gaan niet in koffie, thee, printer en internet zitten. Gebruik van vergaderruimte is daarentegen weer gratis.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: