Gepost door: prretje | mei 26, 2013

Dromen

dromen“Schroom niet te blijven dromen en dan bedoel ik niet die wirwar, die vermicellisoep van nachtelijke dromen maar de dromen van overdag, de dagdromen, de dromen die iets opleveren, de dromen waardoor je op een gegeven moment in actie komt. Die vruchtbare dagdromen wens ik u allen toe.”

Hij moest er een moment over nadenken toen hem werd gevraagd om een advies voor wie er luisterde of keek. Vrijdagavond trok de schrijver A.F.Th. van der Heijden voor het eerst in drie jaar weer normale mensenkleding aan en was te gast in het NTR-programma College Tour.

In 2010 belandden Van der Heijden en zijn vrouw Mirjam Rotenstreich in de grootste nachtmerrie die een ouder zich voor kan stellen: hun enige zoon Tonio (21 jaar) kwam om bij een nachtelijk ongeluk. Van der Heijden trok zich terug uit het publieke leven en schreef Tonio, een requiemroman. Nu, drie jaar later, heeft hij besloten het stilzwijgen te verbreken. In een brief aan presentator Twan Huys schreef hij over de uitnodiging van College Tour: ‘Dit is de gelegenheid om, na het kluizenaarschap volgend op de dood van mijn zoon, weer naar buiten te treden.’

Een bijzonder eerste optreden van Van der Heijden en een mooi advies.

Aanstaande donderdag zal de auteur opnieuw zijn joggingbroek en houthakkershemd links laten liggen. Dan neemt hij de P.C. Hooftprijs in ontvangst. “Ik zie de prijs niet als gouden handdruk die alles afrondt, maar als de grootste aanmoedigingsprijs van Nederland.”

De dromen die iets opleveren…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: