Gepost door: prretje | april 29, 2013

Baantje

IMG_5010klDat je een vwo-scholier van zestien jaar bent en een baantje van een paar uurtjes moet zien te bemachtigen omdat je moeder vindt dat je in de zomervakantie wel wat meer zou kunnen doen dan uit je neus eten.

Dat je dan een digitaal sollicitatieformulier invult voor de functie van vakkenvuller bij een landelijke grootgrutter met diverse vestigingen in het dorp.
Dat je dan na twee weken een schriftelijke afwijzing ontvangt met daarin de volgende zin:
“Helaas moeten wij u meedelen dat wij de voorkeur hebben gegeven aan andere kandidaten die, naar onze mening, beter aan het functieprofiel voldoen.”

Dat je dan zelf denkt dat het niet zoveel zin meer heeft om je verder in te spannen maar dat je moeder dan steeds zegt dat je competenties genoeg hebt en dat je gewoon door moet gaan met zoeken.

Dan kun je alleen maar heel diep zuchten.

 

Advertenties

Responses

  1. Hoe herkenbaar.😄

  2. Misschien net iets te hoog gegrepen!;)

  3. Nog gjsteren stond er een levensgroot bord bij de ingang van AH in ’t Heen, waarin dringend om vakkenvullers werd gevraagd. Maar treur niet, AH is een slechte werkgever. Een dochter van een neef zit al jaren achter de kassa in de Zeilmakerstraat, en kreeg twee weken geleden te horen dat er teveel kassapersoneel is. Ze wordt daarom overgeplaatst naar Nieuw Vennep, of all places. Daar gaat ze niet op in natuurlijk, dus moet ze vrijwillig ontslag nemen. “Te veel personeel” = je bent te duur geworden met je 21 jaar. Gisteren zat er een nieuwe kassière, van 16 of 17 jaar.
    Een zoon van een nicht zat bij de vulploeg toen Konmar een Albert Heijn werd. Binnen een jaar was de hele vulpploeg weg. Laat die jongen van jou maar blij zijn dat hij niet bij die AH-schurken gaat werken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: