Gepost door: prretje | maart 26, 2013

Onvermoeibaar

elliott murphyTwee weken terug is hij 64 jaar geworden.

In 1949 in New York geboren, pakte hij op zijn twaalfde een gitaar op, won een paar jaar later met zijn band een grote bandcompetitie in New York en werd niet veel later de asfaltverslinder die hij nog steeds is: hij begon te reizen, speelde in alle wereldsteden en geeft nog steeds ruim honderd optredens per jaar. In maart stond hij in Spanje (2x), Frankrijk (3x), België en Nederland (2x) en voor de maand april zijn er optredens geboekt in Zwitserland (2x), Duitsland (2x), Frankrijk (2x), Italië (2x) en Zweden (5x). Tijdens zijn carrière van veertig jaar gaf hij al meer dan tweeduizend concerten.

Onverwoestbaar is wel een woord dat past bij singer / songwriter Elliott Murphy, die in de loop der jaren al meer dan dertig albums heeft uitgebracht.

Zondagavond trad-ie op in Paradiso. In de kleinze zaal, voor hooguit honderd toehoorders. Nee, hij is niet de opvolger geworden van Bob Dylan of Bruce Springsteen zoals hem aan het begin van zijn loopbaan was voorspeld. Maar misschien is dát juist een van de redenen waarom ik onvermoeibaar naar de muziek kan luisteren van deze sympathieke folkrocktroubadour.

Advertenties

Responses

  1. Absoluut prachtige muziek!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: