Gepost door: prretje | maart 19, 2013

Inpakken en wegwezen

IMG_4235klHoe verhuis je een bibliotheek met 18.500 banden?
Allereerst haal je de klanten over om zoveel te lenen als ze willen. Hoe meer er ‘uit’ is, des te minder hoef je zelf te sjouwen. Vervolgens bestel je voor de 12.000 werken die niet tot de ‘uithuizigen’ behoren, verrijdbare kasten. Zo simpel is het eigenlijk.
Om 7.45 uur werden vanochtend de ingeklapte kasten op wieltjes afgeleverd. Keurig in het gelid stonden ze te wachten op hun tijdelijke vulling.

IMG_4241klOmdat in de nieuwe bieb in de Burgt de collectie op een heel andere manier gepresenteerd gaat worden, was er vooraf goed nagedacht over wat er waar terecht moet komen. Op grote vellen die aan de tijdelijke kasten waren vastgeplakt, stond te lezen voor welke ‘wereld’ de inhoud was bedoeld. Want ja, de boeken worden straks ingedeeld in ‘werelden’: Kids 0-8 jaar, Jeugd 8-12 jaar, Jong 12+, Liefde & Leven, Spannend & Actief, Literatuur & Cultuur.

IMG_4257klMet zes personen systematisch doorwerken resulteerde in de middag al in een mooi resultaat: alles staat ingepakt te wachten op het vertrek dat vrijdag is gepland.

IMG_4260klWat over blijft zijn lege kasten. Hoewel de ziel er in ieder geval niet meer te vinden is, kan de ruimte tussen de planken altijd nog op een andere manier gebruikt worden.

Het inpakken is gedaan.
Nu nog wegwezen.

IMG_4263kl

Advertenties

Responses

  1. Waar waren die karren een paar jaar geleden?;)

  2. Veel succes op de nieuwe locatie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: