Gepost door: prretje | maart 17, 2013

Ware liefde

amour“Wat vond jij? Was het een daad van liefde?”

Pas toen we vanmiddag weer op de fiets naar huis zaten, durfden we hardop te praten. Zelden heb ik in de bioscoop een film bekeken waarbij het na afloop minutenlang stil bleef. Geen muzikaal eind voor de film ‘Amour’ maar ook geen levendig commentaar van het aanwezige publiek. Slechts een indrukwekkende stilte.

“Het is ook geen actiefilm, hè?”, grapte een man in de pauze. Nee, het verhaal van Georges en Anne die beiden in de tachtig zijn en in een appartement in Parijs wonen, draait niet om actie. Het is een ontroerende film over de liefde van een echtpaar dat vecht tegen de genadeloze klappen die de ouderdom uitdeelt. Over de worsteling als je de liefde van je leven ziet wegkwijnen en het bestaan bijna onmenselijk wordt.

“Ja”, zei mijn medefilmkijker zonder een spoortje twijfel, “dit was een daad van echte liefde”.

En terwijl de zon de wereld even lichter maakte, hoopte ik dat er, als het ooit nodig mocht zijn, iemand ook voor mij dat kussen zou willen en durven oppakken.

Advertenties

Responses

  1. Klinkt als een film die we zouden moeten zien? xx

    • Geen aarzeling, Tilly. Het is er eentje die je altijd bijblijft… xx

  2. Het is inderdaad een indrukwekkende film, die nog geruime tijd in je hoofd blijft doorgonzen. En je confronteert met een aantal vragen, waar je ooit in je leven mee te maken krijgt.

  3. Inderdaad, een prachtige film met een zwaar thema. Vooral als je zelf ouders hebt, waar heftige gezondheidsproblemen spelen.
    Ik heb hem 2 keer gezien, de eerste keer met manlief, daarna nog met dochterlief. Zag de 2e keer weer andere dingen, bijv het drukke verkeer in de straten van Parijs. Buiten ging het leven gewoon door. Je kunt gevangen of gevangene zijn in je eigen appartement en ook heel eenzaam…….
    Een film om niet meer te vergeten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: