Gepost door: prretje | maart 11, 2013

Catwalk

IMG_4114klWie denkt dat modeshows het alleenrecht hebben op een catwalk, zit er naast. Tegenwoordig is de kans heel groot dat er in een modern ingerichte bibliotheek ook zo’n paradepad te vinden is.

IMG_4109klHet eerste plankier binnen onze organisatie is vorige week gelegd. In gemeenschapshuis de Burgt in Rijnsburg richten wij momenteel een bibliotheek in volgens een inrichtingsconcept dat gebaseerd is op het verleiden van de klant. Meer bezoekers, meer leden en meer uitleningen: dát is de achterliggende bedoeling van deze nieuwe manier van inrichten.
Centraal element in de ruimte van 250 vierkante meter die de bieb ter beschikking heeft, is… jawél, daar kómt-ie: de catwalk. Op de catwalk komen displays te staan met populaire bibliotheekmaterialen maar ook de zelfserviceapparatuur. De catwalk verdeelt de inrichting van de bieb in tweeën: aan de ene kant komen thematisch ingedeelde werelden voor volwassenen en aan de andere kant een sectie voor jeugdthema’s.

IMG_4097klVanochtend was de pas gelegde vloer uitgehard en konden we onze eerste stappen op het houtnervenpad zetten. Hij zat er strak in, dáár waren we het over eens.

Voor de zekerheid controleerden mijn collega’s nog even goed de tekening. Nee, die blikken verf en lijm en die gereedschapskisten en rollers hoorden inderdaad niet op de catwalk thuis.
Niet verleidelijk genoeg…

Advertenties

Responses

  1. Nou Irene laten we hopen en zorgen dat het zoveel mensen weet te verleiden dat we heel snel “uit ons jasje” groeien! 🙂 Het ziet er iig. nu al prachtig uit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: