Gepost door: prretje | februari 28, 2013

Toekomstvisie

toekomstvisie
Gisteravond laat twitterde ik na de gemeenteraadsvergadering de volgende mededeling de wereld in:

Het ziet er naar uit dat Katwijk gaat kiezen voor de nieuwe bibliotheekstructuur en dus voor de toekomst. Dat getuigt nog eens van visie.

Als ’t nou vandaag ook nog maar zo voelt….

Advertenties

Responses

 1. Drie van de vier zieken, gehandicapten en ouderen die nu zorg via de AWBZ ontvangen raken dat kwijt omdat daar 75% op wordt bezuinigd. De gemeenten mogen die zorg met 25% van het budget voortzetten. Denk eens in hoeveel van die mensen die straks in de kou komen te staan geholpen zouden kunnen worden als de gemeente zou afzien om miljoenen te stoppen in dit megalomane project? Voor een instituut waar amper een kwart van de bevolking lid van is? Dat wordt onderbouwd door een “visie” waarin internethoekjes en achterhaalde grand cafés de redding van de bibliotheek moeten brengen? Een echte visie zou uitgaan van de kracht van de bieb zelf, in plaats van deze ondergeschikt te maken aan modieuze tijdsverschijnselen.

 2. Weet je wat jij moet doen, Martin?, sprak zij vrolijk. Ga vanmiddag lekker naar de markt: daar kun je appels met peren vergelijken.

 3. Ik denk, dat je een gekleurde bril op hebt pretje. Jan

 4. @Martin: Ieder vecht zijn eigen toko. Als je klachten hebt over hoe het “gemeenschapsgeld” besteed moet worden dan reageer je naar de verstrekker van het budget (raadsleden), niet naar de ontvanger (bieb).
  Ik schat dat als je deze stelling middels een vragenformulier onder de inwoners van de gemeente zou laten rondgaan dat je een hoop medestanders zou hebben (hoogstwaarschijnlijk een meerderheid).
  Er wacht jou een schone taak 😉

 5. Zo te horen slaat de crisis hard toe in Nederland, blij dat ik Spanje woon.

 6. volgens mij wonen er in dit land meer mensen die het glas halfleeg vinden dan diegenen die hopen en weten dat we het met z’n allen niet slecht hebben. We moeten alleen maar elkaar bijstaan en helpen op alle mogelijke manieren.

  • Dank voor je reactie, Willy. Ik ben het met je eens!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: