Gepost door: prretje | januari 23, 2013

Verdiend

IMG_3484klWekenlang ploeterden mijn collega en ik aan onze nieuwe website en we beloofden elkaar dat als-ie af was, dat we dan ‘iets leuks’ zouden gaan doen. De datum prikten we alvast: woensdag 23 januari. Het plan voor vandaag kreeg ook steeds vastere vorm: we zouden gaan wandelen en ergens gezellig een hapje eten.

IMG_3488klDat het vanochtend vroeg -7 graden was en dat de sneeuw in de Amsterdamse Waterleidingduinen het pad zwaar zou maken, bracht ons niet uit het evenwicht: wij gingen! Op het moment dat de zon de morgen een warmrood schijnsel gaf, begonnen wij bij Vogelenzang aan onze tocht van ongeveer 18 kilometer die ons tot Zandvoort moest brengen en dan weer terug. Bergschoenen aan, mutsen op, sjaal voor de mond, wanten aan, fototoestellen om ons nek.

IMG_3604Door een schitterend gebied met kanalen, duinmeertjes, beken en toevoersloten.

IMG_3517klDoor bebost terrein.

IMG_3501klEn door een opener landschap.

IMG_3525klSporen in de sneeuw.

IMG_3537klDamherten en reeën vormden ons gezelschap, maar ook vossen en spechten en af en toe een mens op langlauflatten. Eigenlijk was het buiten zo mooi dat het haast niet vast te leggen was op een foto.

IMG_3541kl“Wat denk jij?”, vroeg m’n collega. “Zou dit nou een houtsnipperpad zijn?” We keken naar onze in de sneeuw verzonken schoenen en haalden onze schouders op. Geen idee. En zo zaten er meer ‘moeilijk te beoordelen begrippen’ in de routebeschrijving. Klinkerweg, breed graspad, ruiterpad, zandpad, asfaltweggetje, grindpad. In onze basisuitrusting zaten weliswaar een thermoskan met warme thee en een paar eierkoeken maar aan een schep om tot de bodem te komen, hadden wij allebei niet gedacht.

Na ruim drieënhalf uur lopen, kwamen we bij de ingang Zandvoortselaan waar we bij Pannenkoekenhuis De Duinrand onszelf trakteerden op huisgemaakte erwtensoep met roggebrood en katenspek. Warme chocolademelk erbij en langzaam maar zeker begon alles aan ons te gloeien.

IMG_3549klDe terugtocht leidde langs een plek waar de herten en reeën worden bijgevoederd. “Weten jullie dat er al meer dan honderd dood zijn gevonden?”, vertelde een mevrouw. “Nee, ze hebben het niet wél op het moment, een combinatie van voedselgebrek en stress. Er zijn overal nieuwe hekken gezet waardoor het niet meer mogelijk is om de velden en landerijen in te gaan. De magere exemplaren worden nu afgeschoten en de rest kan hier gelukkig komen eten.”

IMG_3584klWij konden er niet genoeg van krijgen. “Heb je dat mooie gewei gezien? Of dat schattige kleintje daar?”

IMG_3602klVia boomstammetjes en het kanaal kwamen we in de loop van de middag weer uit waar we begonnen waren, met vermoeide spieren maar glinsterend als sneeuwkristalletjes.

IMG_3520klWat een dag! Als dit het natuurlijke bedankje was voor al dat websitewerk, dan hadden we ’t vast verdiend. En bij deze: graag aanvaard.

IMG_0592kl

Advertenties

Responses

 1. Rood doet het altijd goed op een foto. De website is ook mooi geworden.

  • Die vos op het ijs met dat roodkleurige vachtje had ik liever op de foto gehad 🙂

 2. Prachtige foto’s van een prachtige wandeling. Maar één woord van waarschuwing, je weet dat alle foto’s de je plaatst op WordPress.com door WordPress als stockfoto voor commerciële doeleinden mogen worden gebruikt, zonder dat jij er wat voor krijgt? Dat staat in de kleine lettertjes. Bij Facebook is het niet anders. Dat gebruiksrecht vervalt op het moment dat je de foto weer verwijdert. Je zou bijvoorbeeld je eigen portret op de onderste foto geheel legaal ergens anders tegen kunnen komen, omdat WordPress die heeft verkocht. Het advies is om ze in een klein formaat te plaatsen, of om er een watermerk in te zetten, zodat het minder aantrekkelijk is om ze als zodanig te gebruiken.

  • Weet je, Martin, ik kan er geen seconde van wakker liggen. Wie er een foto wil gebruiken, moet dat maar doen. Al blijf ik het wel netjes vinden als iemand het even netjes aan me vraagt…

 3. prachtige foto’s en de website van de bieb is doorsturenswaardig (is dit goede taal) voor de bieb in Hoorn.
  Ben en word heel blij van je blog, lieve groeten van willy

  • Beste Willy,

   Wat aardig om te zeggen, bedankt! Ik moet eerlijk zeggen dat we zelf ook wel een beetje trots zijn op die website…: en we hebben er weer een hoop van geleerd.

   Met hartelijke groet,

   Irene

 4. in gedachten ben ik met je mee gelopen en geniet ontzettend van je foto’s

  • Gezellig, Elly! Had je van mij een lekker bakkie snert gekregen 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: