Gepost door: prretje | december 18, 2012

Kijkmiddag De Burgt

IMG_3098klZoals je vroeger werd uitgenodigd voor kijkmiddagen op school om de plakwerkjes en vol gekalkte schriften van je kinderen aan een nauwgezet onderzoek te onderwerpen, zo mochten wij vanmiddag een kijkje komen nemen in gemeenschapshuis De Burgt in Rijnsburg.

IMG_3099klDit voormalig gemeentehuis wordt momenteel verbouwd zodat meerdere partijen hier straks met elkaar een gezellige huiskamer van Rijnsburg kunnen vormen. Wij van de bieb mogen daar de boekenkast beheren en daar hebben we zin in. Natuurlijk gaan we van ruim 600 vierkante meter naar een ruimte van 250 vierkante meter maar toch zullen veel mensen verrast zijn als ze zien wat er mogelijk is met zo’n kleinere plek. Een retailbibliotheek met een uitstekend gepresenteerde collectie van ongeveer 18.000 banden. Veel displays, fictie en non-fictie door elkaar en in thema’s neergezet, mooie en opvallende focuspunten, frontale plaatsing in de kasten en een catwalk met onder meer zelfservice apparatuur. En in de centrale hal plaats voor de tijdschriften en voor een leestafel met internet. Heel veel uren open waarvan in ieder geval elke dag een paar uur bemand door een medewerker.
Wat de kantine van de ambtenaren was, moet nu terrein van de bibliotheek worden. De rare buffetkast die nog middenin de ruimte stond, moet in april zijn verdwenen. Met haviksogen gingen wij alle details af en zover we het konden zien, liep alles volgens schema.

IMG_3091klEr was alleen één ding waar mijn collega niets mee kon: “Wat ligt daar voor een vreemd oranje hoopje op ons dak?”

Tsja, dat zijn dan weer nuttige vragen voor zo’n kijkmiddag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: