Gepost door: prretje | december 15, 2012

Verbod

Wapens-verbodenMinstens 24 Amerikanen worden per dag gedood door anderen met een wapen – nog zonder de ongelukken en de zelfdodingen die gepleegd worden met een wapen. Tel die mee en het zijn 25.000 doden per jaar. Het betekent dat de VS verantwoordelijk zijn voor 80 procent van alle doden door wapens in de 23 rijkste landen samen.

Als je er aan denkt dat in Newtown de cadeautjes waarschijnlijk al klaar lagen onder de kerstboom…

dan kan ik gewoon niet begrijpen waarom dit niet het goede moment zou zijn om eindelijk eens over een verbod op automatische en semi-halfautomatische wapens te spreken.

Advertenties

Responses

 1. Oh, er zal zeker over gesproken worden.

  Ik hoorde op het nieuws dat er in de VS ongeveer 290.000.000 geregistreerde wapens onder de bevolking in omloop zijn.

  Tel daar de niet geregistreerde bij op, en je hebt een onoplosbare puzzel. Zo’n aantal krijg je dus nooit meer weg…..

 2. Ik woon nu 3 jaar in de USA en wat je beschrijft is Nederlands denken en in Nederland volstrekt geaccepteerd en gewoon. Hier echter zie je na dit soort gruwelijke gebeurtenissen hoe op televiesie schande wordt gesproken van het feit dat nu, na zo’n incident, de discussie over het recht op het dragen van wapens wordt geopend. Dit gebeurt dan met name op de conservatieve zender FOX. Het is voor mij als Nederlander niet te begrijpen, gewoon belachelijk hoe ze zich opwinden over het feit dat de liberals nu over dit grondrecht beginnen. Ze vinden het hoogst ongepast. Jon Stewart heeft er fantastische uitzendingen over gemaakt in zijn Daily Show. Ik geloof niet dat het aantal wapens het probleem is, het is de mentaliteit van een hele grote en invloedrijke groep. Het is, helaas, gewoon wachten op de volgende massamoord.

  • Hallo Fred,

   Bedankt voor je reactie.

   Natuurlijk heb je helemaal gelijk: mijn redenatie is een compleet Nederlandse, daar ben ik me van bewust.
   Ik ben het ook met je eens dat het probleem verder reikt dan het legaal wapenbezit. Ooit las ik eens een interessant artikel op de site van Michael Moore waarin gesteld werd dat Amerikanen ongelooflijk goede moordenaars zijn (denk ook aan de doodstraf). Het is hun manier om op te lossen waar ze bang voor zijn. Dat het een volk is dat snel bang is. De vraag werd gesteld waar ze zo bang voor zijn dat ze 300 miljoen wapens in huis hebben? Wie zou hun iets gaan aandoen dan?
   De samenvattende conclusie luidde dat Amerikanen misschien eerst hun rassenprobleem en de armoede zouden moeten aanpakken en beter voor elkaar moeten gaan zorgen. Het enige dat daarvoor nodig is, is moed. En de wil om te veranderen.

   Zolang dat blijkbaar een brug te ver is, zou je zeggen dat als er minder wapens waren, er minder doden zouden vallen. Qua rekensom klopt dat. Als strengere wapenwetten die automatische en semi-automatische wapens zouden verbieden, net als de verkoop van magazijnen voor een triljoen kogels, dan zouden schutters niet zoveel mensen kunnen neerschieten in zo weinig minuten.

   Moed. En de wil te veranderen. Kon je dat maar in pakjes onder de Amerikaanse kerstbomen leggen…

   Met vriendelijke groet,
   Irene

 3. De “grote groep” zijn dus vrijwel alle Amerikanen zelf. Er zijn nu ongeveer 305 miljoen inwoners, dus alleen de kleine kinderen hebben geen wapens, en -statistisch gezien- de ouders dus allemaal wel.

  Ik denk dat een verbod op wapenbezit voor de Amerikanen ongeveer hetzelfde is als voor de Nederlanders het gebruik van mobiele telefoons verbieden?

  Iedereen daar is opgegroeid met wapens in of rond huis en er is gewoon teveel geld mee gemoeid, en dus gaan ze niet meer verdwijnen.

  Dus ja, er zal wel weer een nieuw drama gaan plaatsvinden.

  Gelukkig wordt in Nederland langdurig over een 20 ton wegende bultrug met een spuitje vergaderd. In de USA zou daar allang met een kogel een eind aan gemaakt zijn.

  • Ach ja, Johannes de bultrug. Hij is intussen dood maar er is inderdaad gesproken over euthanaseren….. In eerste instantie met een granaat maar men heeft hier toch van afgezien vanwege het bloedbad dat het zou aanrichten.
   Het is nu, na zijn roemloze einde op de zandplaat ‘De razende bol’ bij Texel, wachten op de stille tocht die voor Johannes georganiseerd gaat worden….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: