Gepost door: prretje | november 30, 2012

Vrijdagmiddag

IMG_2848klIn het Leidse Volkshuis, het oranjekleurige gebouw aan de Apothekersdijk in Leiden, stond vanmiddag de feestelijke prijsuitreiking van de Herfstpremie van Fonds 1818 en het Leidsch Dagblad op het programma. Een paar weken terug zond ik ons project ‘De Strandbibliotheek behouden voor Katwijk’ in en dit idee werd genomineerd voor een prijs. In de uitnodigingsmail stond te lezen dat in totaal 114 voorstellen voor projecten waren ingediend en dat er 23 premies zouden worden uitgereikt.

“Ik weet niet óf en wát we winnen”, zei ik tegen mijn directeur, “maar vrijdagmiddag is de uitreiking.” “We zien ’t wel en ik ga mee”, antwoordde ze stoer.

En zo zaten we in een zaal met heel veel mensen die allerlei verschillende projecten vertegenwoordigden. Van een wijkvereniging die de buurt opknapt tot een kinderopvang die een schooltuin wil aanleggen, van een repairwinkel voor kapotte apparaten tot een informatieclub over bijen houden, van een roeivereniging die een aangepaste aanlegplaats voor een gehandicaptenroeiboot wil tot een vereniging die zich bezighoudt met katten redden uit de gracht.
Nee, de prijzen van 500 euro gingen onze neus voorbij, de tiental prijzen van 1000 euro waren ook niet aan ons besteed maar bij de prijzen van 5000 euro was het BINGO!

Uit het juryrapport: “Alle subsidiekranen voor de Strandbibliotheek Katwijk zijn dichtgedraaid. De zomerse bieb aan het strand kan alleen overleven met voldoende steun van derden. Met de Herfstpremie willen we het idee en de aanpak graag belonen.”
Verder werden we aangemoedigd om ook eens naar de buurgemeente Noordwijk te kijken waar dezelfde problematiek rond de strandbibliotheek had gespeeld. Dat laatste leggen we, met respect voor de jury, snel naast ons neer. In 2012 waren er nog precies 3 biebs op het strand aanwezig: in IJmuiden, Makkum en Katwijk. In Noordwijk is de strandbibliotheek vorig jaar al wegbezuinigd en verworden tot een kaal, activiteitenloos kastje in een strandtent.

Maar al met al: van zo’n vrijdagmiddag als deze lust ik er nog wel een paar.

IMG_2864kl

Advertenties

Responses

 1. Van harte gefeliciteerd. De aanhouder wint. De gemeente kan nu niet met goed fatsoen achterblijven.

 2. Awesome! En waarom ben je niet even thee komen drinken bij me? 😛

  • Hé meissie, dat had ik graag gedaan maar het was best al laat (17.30 uur) en ik keek zo’n beetje scheel van de hoofdpijn dus snel naar huis voor een aspirientje. Al die emotie ook 🙂

 3. Grande!!

 4. gefeliciteerd met de donatie , maar ik vrees dat het slechts uitstel is

  • Ha Tim,

   Ja bedankt, ik ben er superblij mee. Ik miste je hier al een tijdje maar het is goed weer iets van je te horen.
   Met dit soort dingen weet je het nooit en hoe het ook eindigt, dan weet ik tenminste dat we er alles aan hebben gedaan. Bovendien heb ik een hekel aan die crisisachtige, negatieve ondergangsfeer die overal heerst. Niet dat ik beter ben dan anderen want ik laat me er soms ook door meeslepen maar ik heb me voorgenomen toch vooral te proberen positief te zijn en de uitdaging op te zoeken. We leven tenslotte maar één keer….

 5. Wat leuk zeg. Gefeliciteerd!!!!!!

  • Dank je wel, Mirjam. Als we het redden, moet je maar een keer komen kijken als je in de buurt bent!

   Groetjes!

 6. Nog maar 2!!!

 7. Voor dit bedrag mag je elke vrijdag wel op stap….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: