Gepost door: prretje | november 19, 2012

Op weg naar de Burgt

Natuurlijk is het niet makkelijk als de goedlopende bibliotheekvestiging waarin je werkt moet verhuizen. En is het lastig om je voor te stellen hoe de bieb eruit ziet in een gemeenschapshuis waar slechts een oppervlakte van 250 vierkante meter beschikbaar is. Het is ook wennen aan de gedachte dat die nieuwe vestiging onder meer open gaat met onbemenste uren. En hoe ziet dat retailconcept er eigenlijk uit waarmee de bibliotheek moet worden ingericht?

Er zijn veel vragen en onzekerheden bij de medewerkers die in onze huidige vestiging in Rijnsburg werken. In april verhuist de bieb naar een onderkomen in het gemeenschapshuis de Burgt en hoe kun je je daar nu het beste een voorstelling van maken.

Door op plaatsen te gaan kijken waar iets vergelijkbaars heeft plaatsgevonden en door te spreken met mensen die al ervaringen hebben opgedaan met een retailbibliotheek. De hoogste tijd voor een werkbezoek bij een tweetal voorbeeldbibliotheken.

Eerst naar Schalkhaar (Deventer) en daarna naar Renkum. Beide bibliotheken zijn ingericht volgens het retailconcept. De eerste zit ook in een gebouw met meerdere partijen, is heel veel open en draait daardoor onder meer met onbemenste uren en de tweede is qua oppervlakte en collectie goed vergelijkbaar met Rijnsburg.

De bieb in Renkum zit in een oud bankgebouw waar nu in de enorme kluis met stalen deur een loungeplek annex bioscoop voor de kinderen is gevestigd.

Kijken, vragen, informatie uitwisselen en vooral zelf een beeld vormen. Luisteren naar stimulerende verhalen, kennis nemen van een toekomstvisie en vooral de uitdaging en de kansen zien die een nieuwe vestiging biedt.

“Ik word hier wel blij van”, klonk er aan het eind van de middag. “Als dit het plaatje is dat we straks ook in Rijnsburg kunnen laten zien, dan ben ik er enthousiast over”, sprak iemand anders.

Vandaag hebben we met elkaar een stapje op weg naar de Burgt gezet. Er zullen er de komende maanden nog heel wat volgen. Op naar de volgende…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: