Gepost door: prretje | oktober 29, 2012

Literair lucifersdoosje

Voor wie op zoek is naar een origineel, oogstrelend en met de hand gemaakt cadeautje voor een boekenliefhebber, heb ik hier een geweldige tip.

Wel eens van MatchBoox gehoord? Zoals de naam verraadt, zijn het boeken in een lucifersdoosje. Op zich voor mij al reden genoeg om gelijk fan te worden, maar MatchBoox zijn zelfs nog veel meer dan boeken in een doosje: je kunt hier gerust over kleine kunstvoorwerpen spreken.
MatchBoox zijn dus boekjes ter grootte van een lucifersdoosje, waarin een in harmonicavorm gemaakt boekje zit. In zo’n boekje vertelt een schrijver iets over zijn of haar passie of een speciaal hiervoor geschreven verhaal of gedicht en het geheel wordt door een kunstenaar voorzien van prachtige illustraties.

Er is intussen al een hele collectie MatchBoox, de ene nog mooier dan de andere. Vandaag kwam er weer een kwartet literaire kopstukken bij, verzameld in de Gauthier CollectionBox. De vier favoriete en gelauwerde Nederlandse dichters en schrijvers Remco Campert, Jules Deelder, Gerrit Komrij en Charlotte Mutsaers werden benaderd. Allemaal waren ze enthousiast, wilden graag meedoen en leverden nieuw danwel bestaand werk aan waarvoor Louis Gauthier, creatief producent, bijpassende graphics ontwierp.
Helaas stierf Gerrit Komrij voordat hij het eindresultaat kon zien. Maar met zijn keuze voor het gedicht ‘Alles Blijft’ is, onbedoeld, een mooi in memoriam ontstaan. ‘Alles Blijft’ is een bijzonder lucifersdoosje voor alle mensen die van verbondenheid houden en stilstaan bij de de waarde van het leven. Het presentje van Mutsaers is bedoeld voor mensen die in brede zin de liefde respecteren. Wie een warm hart heeft voor huisdieren kan bij Remco Campert terecht en Jules Deelder zorgt voor de liefhebbers van tegendraadse, eigentijdse poëzie en speciaal voor Rotterdammers.

Het mag duidelijk zijn: ik ben weg van die kleine wonderboekjes. En niet alleen ík want tot nu toe gaf ik MatchBoox alleen maar weg en het is een feit dat de ontvangers louter enthousiaste geluiden hebben laten horen.

Nou vooruit, een tip bij een tip: ik ben jarig op 3 februari.

Advertenties

Responses

  1. Als medeliefhebber van de MatchBoox-producten valt me op dat het filmpje op uw site over de Gauthier CollectionBox niet werkt.
    De goede versie staat wel online met deze link


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: