Gepost door: prretje | oktober 25, 2012

In de WaaS

In december moet onze bibliotheek een nieuwe website hebben zodat wij kunnen aansluiten bij het landelijke Bibliotheek.nl (BNL). In andere termen gezegd: er is besloten om druppelsgewijs meer bibliotheken ‘in de WaaS (Website as a Service)’ te laten toetreden en de Katwijkse bieb krijgt de eer zo’n druppel te zijn. Die nieuwe website krijgen wij helaas niet in de schoot geworpen maar de implementatie moet door onszelf gedaan worden. Een intensief traject van zo’n 10 tot 15 weken waarvoor een projectteam is aangewezen van twee personen: mijn technische collega die goed overweg kan met het Content Management Systeem en een meer redactioneel typje (ikzelf) voor de inhoud en de presentatie.

Al een paar weken zijn we bezig: achter onze eigen pc op de bieb of achter een trainingspc elders. Iedere donderdag trekken we naar Hoofddorp voor een training door een implementatie consultant van BNL. Op die wekelijkse bijeenkomst kunnen we allerlei vragen stellen over het werk dat we tot nu toe gedaan hebben en wordt er een toelichting gegeven op nieuwe onderdelen. Waar we de eerste keer aanschoven met het gevoel van ‘pfff, wat een gedoe en we hebben toch een leuke website’ zijn we intussen al zo ver gevorderd dat we ‘onze site in ontwikkeling’ veel mooier en moderner vinden. Onder leiding van trainer Dennis hebben we in korte tijd zodanig leren goochelen met menu-structuur, contentpagina’s, beeldbank, banners en widgets dat Hans Klok er stil van zou worden.

Ergens in december zal de site gereed moeten zijn om live te gaan. Maar zolang onze WaaS-website nog niet is gerealiseerd, verkeren mijn collega en ik grotendeels nog in een waas. Een waas van enthousiasme, dát dan weer wel.

Advertenties

Responses

  1. Volgens mij ben je hier al jaren mee bezig. Je maakt mij immers al die tijd al uit voor DWaaS!

  2. En met af en toe een bemoedigend woordje en de juiste catering gaat het jullie heel goed af!

  3. Leuk stukje. Leuk klusje bovendien! Ik zat er ook elke week, we zijn bijna LIVE….. Succes met jullie site, groet!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: