Gepost door: prretje | oktober 3, 2012

Hallo Wereld!

Hallo Wereld, vandaag is de Kinderboekenweek 2012 begonnen.

Al tientallen van deze boekenfeestjes heb ik in de loop der jaren meegemaakt maar nog steeds vind ik deze anderhalve week vol leesplezier een echte topper. En gelukkig ben ik niet de enige. Honderden kinderen zijn er vanmiddag in onze vijf vestigingen langs geweest om deel te nemen aan allerlei leuke activiteiten die speciaal rond het thema van deze leesbevorderingsactie waren georganiseerd zoals onder meer: speurtocht ‘Paspoort stempelen’, filmvoorstelling, voorleesbingo, poppetjesslinger knutselen, kraskaartenactie en schminken.

‘Hallo Wereld!’ is dit jaar het onderwerp waar alles om draait en dat betekent dat al de boeken over mensen uit verschillende culturen extra aandacht krijgen. Ook de officiële bekroningen, de gouden + zilveren griffels en penselen, werken nog steeds als ware magneten op het jonge lezerspubliek. Want wat er ook verandert: kinderen zullen altijd van verhalen blijven houden en ze vinden het heerlijk om tijdens deze Kinderboekenweek mee te gaan op een spannende wereldreis langs alle denkbare landen, zeeën, volken en continenten.


“Pfff, zit met de benen omhoog! Wat een drukte!”, staat er in een sms-je dat ik aan het begin van de avond van een collega krijg. Mijn bijdrage blijft dit jaar beperkt tot het vullen van een speciale kinderboekenweekpagina voor twee lokale weekbladen en het verzorgen van de rest van de communicatie.
Aan alle collega’s die met enthousiasme op de werkvloer bezig zijn geweest, zou ik hier een groot compliment willen maken. Hoewel de bezuinigingen van 200.000 euro ons in de nek hijgen en de onzekerheid over de toekomst groot is, stonden ze er gewoon weer. Om een paar weken geleden al, tijdens een speciale bijeenkomst, basisschoolleerkrachten te informeren en ideeën aan te dragen om van de Kinderboekenweek op school ook een echt feestje te maken, om alle bibliotheekvestigingen er vandaag weer vrolijk en gastvrij uit te laten zien, om kinderen te helpen om leuke materialen uit te zoeken, om ouders te adviseren, om nieuwe leden in te schrijven, om vol inzet alle activiteiten te begeleiden en om mensen een plek te geven met allerlei vormen van informatie waar het goed vertoeven is.

Zij geven in deze Kinderboekenweek maar ook daarna, samen met alle leden en bezoekers, het enige antwoord dat telt: Hallo Wereld, de bibliotheek dóet er toe!

Advertenties

Responses

 1. “Hello World”, dat brengt herinneringen terug!

  Iedereen die begint met programmeren begint met een klein programmaatje wat een tekst op het scherm laat zien, en die tekst is over heel de wereld altijd: “Hello World! 🙂

  Hier een voorbeeld:

  “using System;
  // A “Hello World!” program in C#
  namespace HelloWorld
  {
  class Hello
  {
  static void Main()
  {
  System.Console.WriteLine(“Hello World!”);
  }
  }
  }

  • Ha Leo, meer een digitale ontmoeting met een andere cultuur in dit geval 🙂

 2. Thanks. Doet me goed dit blogje.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: