Gepost door: prretje | september 19, 2012

Gooise Vrouwen Shopping Fietsroute

Tsja, als je dan toch vijftig wordt en een fan bent van de films van de Gooische vrouwen, dan geven wij je gewoon een dag met een shopping fietsroute in het Gooi cadeau. Dat verzonnen mijn ene collega en ik voor mijn andere collega die de leeftijd van een halve eeuw bereikte. En we hadden er ook al een datum voor geprikt: 19 september.

Gewapend met sjaaltjes en nep-parelkettingen en vergezeld door enorme regenbuien en onweer reed ik ons vanochtend naar Hilversum. Drie huurfietsen stonden al klaar. “Dames, een fijne dag en ik zie jullie om 17.45 uur terug”, gaf de olijke man van de vervoermiddelen ons mee. Na uitgebreide bestudering van het VVV-boekje kozen we voor de Gooise Vrouwen Shopping Fietsroute Roosmarijn. Een minirondje van 29 kilometer, van knooppunt naar knooppunt en van Hilversum naar Laren via Blaricum met een bochtje terug naar Hilversum.

Na een langdurig bakkie koffie onder een zwaar druipende luifel, gingen we op weg naar het kunstenaarsdorp Laren. Geen eenvoudige klus want door allerlei wegopbrekingen en bordverplaatsingen reden we Hilversum drie keer in de rondte voor we de weg over de hei naar Laren vonden. Tussen de witte grazers door en onder een dreigend hemeldak. Voor we de prachtige villa’s en mondaine winkels van dit dorp in het vizier kregen, sloten we gedwongen vriendschap met een oude eik die ons hulpvaardig bescherming bood tijdens een hagelkwartiertje. Weer helemaal verfrist fietsten we laan in en laan uit, zagen we het ene enorme huis na het andere en kregen we met zoveel wegomleidingen te maken dat we het centrum van Laren totaal misten. “Hé jongens”, riepen we een paar schoolknaapjes wanhopig toe, “waar zijn hier de winkels?” Hun vermoeide armbeweging bracht ons uiteindelijk in het gebied dat hoog genoteerd staat op de nationale shopping ranglijst.

Winkeltje in en winkeltje uit. Een grijze coltrui voor de jarige en terwijl de wolken opnieuw hun blaas ledigden, schoven we snel aan op het terras van Eetgelegenheid Mauve op de Brink voor een lekkere lunch. “Zeg dames, willen jullie even op m’n hondje passen terwijl ik naar het toilet ben. Hij heet Beau, met eau”, vroeg een mede-terrasbewoner. “Natuurlijk, meneer.”

Op weg naar Blaricum. Regelmatig oponthoud door het aantrekken van regenpakken en regencape, paraplu’s erbij en ook nog schuilen onder een boom. Koud en nat landden we bij Café Moeke Spijkstra voor een warme thee, geserveerd onder een ouderwetse theemuts.
“Meiden, het is al kwart voor vier. We moeten verder….”

Toch nog even híer gekeken: vest voor mij. Toen nog even dáár gegluurd: jurk voor nummer drie.
Daarna was het gedaan met de Gooise vrouwenallure, met de route en met de buien. In een constant watergordijn was het een race tegen de klok om op tijd de fietsen in te leveren. Hijgend en druipend rolden we de zaak binnen. “Zijn jullie die vrouwen uit Katwijk? Ik herkende jullie bijna niet meer”, was het duidelijke commentaar van de fietsenverhuurder. “Weet je wat jullie moeten doen?”, verzachtte hij z’n woorden, “gewoon nog eens een keertje terugkomen.”

Bibberend en nat beloofden we dat. En omdat het ons vandaag niet lukte de Gooise Vrouwen Shopping Route volledig uit te rijden, besloten we gelijk om in het voorjaar het woordje ‘shopping’ te laten vallen en ons dan volledig te richten op het fietsen.

Maar of dát gaat lukken …

Advertenties

Responses

  1. wat een geweldige tip , heb het gelijk opgeslagen voor volgend voorjaar , de twee daagse route is ook erg leuk lijkt mij.

  2. Wat een fantastisch stukje proza, wat een vaart, je ziet jullie gewoon door die buien racen, op zoek naar weer de volgende boom voor weer te weinig beschutting, en druipend van het water weer de volgende boutique geheel in beslag nemen. Een stukje proza ook dat bol staat van de prachtigste zinnen. Proficiat!

  3. “Beau, met eau” is natuurlijk wel erg toepasselijk met al dat hemelwater.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: