Gepost door: prretje | augustus 20, 2012

Dirk Kuyt

Vrijdagavond zag ik ineens de volgende mededeling op twitter verschijnen:
Voor iedereen die de strandbibliotheek een warm hart toedraagt: http://redstrandbieb.petities.nl/

En kort daarna volgde ook nog eens de volgende tweet: En u mag deze best Retweeten hoor! Voor iedereen die de strandbibliotheek een warm hart toedraagt: http://redstrandbieb.petities.nl/

Wat leuk, dacht ik als pr-medewerker van de bibliotheek gelijk.
Het is voor ons allang geen nieuws meer te horen dat veel klanten het erg jammer vinden dat de laatste week in het bestaan van de Strandbibliotheek is aangebroken. In acht jaar tijd is dit zomerse fenomeen aan het Katwijkse strand uitgegroeid tot een populaire vaste waarde en een plek vol leesplezier. Voor volwassenen die met een tijdschrift of een luchtig leesje de strandstoel opzoeken, voor talloze kinderen die een leesboekje of een strip meenemen naar hun handdoek en voor toeristen die aan tafel schuiven om de krant door te nemen. Ook de afwisslende activiteiten die vanuit de strandbieb worden uitgevoerd, zijn uiterst geliefd en lang voor de uitvoerdatum volgeboekt. Laagdrempelig en actief dáár zijn waar de mensen hun ontspanning zoeken: een plaatje dat prima bij een familiebadplaats als Katwijk past.
De besluitvorming van de gemeente Katwijk om deze zomerse leesvoorziening, die alles bij elkaar niet meer dan 15.000 euro per jaar kost, weg te bezuinigen getuigt dan ook van weinig visie. Alle bezwaarschriften tegen de uitvoering van dit eendimensionale voornemen zijn afgewezen en het WEG staat al de hele zomer met dikke letters in het zand voor de strandbiebdeur gegraveerd.

Ondanks de vele adhesiebetuigingen die deze zomer bij ons zijn binnengekomen, ruimen wij waarschijnlijk volgende week voor het laatst ons tijdelijk onderkomen op het strand uit.

Maar dan nu ineens dit onverwachte initiatief. Iemand heeft zelf besloten actie te gaan ondernemen en roept op om de petitie Behoud Strandbibliotheek Katwijk te ondertekenen. Persoonlijk vind ik het positief dat deze stap nu eens niet door ons, bibliotheekmensen, is verzonnen maar dat dit in het hoofd van een ander is ontstaan.
Nieuwsgierig als ik ben, wil ik wél graag weten wie deze welwillende meedenker is. Bij de details aan de rechterkant van de petitie lees ik even later de naam van ‘onze onbekende helper’: Dirk Kuyt.
Dirk Kuyt??
Dé Dirk Kuyt???
Nickname of niet, ik heb geen idee wie hier achter zit maar wat ik wél weet is dat ik snel mijn naam onder de oproep invul en het adres van de petitie retweet.

Mensen, als je vindt dat de Strandbibliotheek in Katwijk behouden moet blijven, zet dan nu ook je naam onder dit verzoekschrift: http://redstrandbieb.petities.nl/

Met dank! Namens alle Strandbibliotheekgebruikers in Katwijk, Dirk Kuyt en mijzelf.

Advertenties

Responses

 1. Ik ben nog uit de tijd dat we streng waren : “Geen zand in de boeken!!”
  Liefs,
  Cokky

  • Cok, niet zo ouderwets! Teken nu maar gewoon…. 🙂

 2. Getekend en er meteen een tweet aan gewijd. Dit is zo’n kortzichtig beleid van de gemeente Katwijk.

 3. Er zijn gelukkig nog meer liefhebbers van cultuur: http://www.huizezeezicht.blogspot.nl/2012/08/de-stranbieb-maakt-ons-allemaal-blij.html

 4. Op Facebook heb ik het ook gezegd, maar hier ook nog eens: Nu aan de slag. Met miepen en mekkeren kom je niet verder. Wil je 15.000 euro? Zorg dan dat dat bij elkaar komt:

  – een echte boekenmarkt;
  – een avond waar iedereen uit eigen werk mag voorlezen tegen een bijdrage;
  – sponsorcertificaten van 50, 100 en 150 euro (100 euro naamsvermelding in de strandbieb, 150 euro folder neerleggen of zo)
  – een zomercocktail avond bij het begin van het strandseizoen.

  Zomaar een paar ideëen.

  Dan zijn de 15.000 euro voor 1213 zo binnen. Maar dan moeten jullie wel nu aan de slag. Jullie zijn toch geen ambtenaren? Zo’n online petitie is zinloos, niemand neemt die serieus, iedereen kan naar believen namen invullen. En het feit dat alle bibliotheekmedewerkers er ook bij staan, helpt jullie zaak ook niet echt. Maar DOE iets in plaats van alleen maar naar de gemeente te kijken. Als dat tijd kost, dan moet iedereen maar wat van z’n vrije dagen er aan opofferen als jullie het zo belangrijk vinden. Ik denk dat dat bij de gemeenteraad ook meer indruk zal maken dan alleen maar om een subsidie te zeuren.

 5. Voor 1213 of bedoel je 2013???


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: