Gepost door: prretje | juli 15, 2012

Fjordenhoppen

Zondag 15 juli, Haukeland

Fjordenhoppen. Ik weet niet of het woord al bestaat maar anders heb ik ‘t bij deze uitgevonden. Het betekent zoiets als: veerboot op en veerboot af en daarna weer veerboot op en veerboot af. In ieder geval is dát wat we vandaag onder meer gedaan hebben.

Met de toeristische wegenkaart in de aanslag, heb ik een mooie groene route uitgestippeld langs de oevers van de fameuze Hardangerfjord.

Vijftien graden buiten, af en toe een buitje maar ook stukjes blauw in de lucht: goed weer om de Turistenveg op te pikken.

Eerst bovenlangs naar Kvanndal, dan oversteken naar het oude fjorddorp Utne en vervolgens via een schitterend, zeer smal weggetje naar Jondal. Daar weer op de boot naar de veerhaven Torvikbygd en terug naar Haukeland. Een zondags tochtje van ongeveer 150 kilometer genieten.

Tijdens een koffiestop koop ik een bakje kersen van twee jongetjes die zich naast de picknickbank hebben opgesteld. “Kijk”, wijzen ze in de richting van hun huis, “dáár hebben we ze geplukt“.
En dat blijkt niet de enige plek waar hier fruitbomen zijn te vinden. In dit gedeelte van de streek stikt ’t ervan en staan de kersenbomen letterlijk met hun voeten in de fjord en worden hun kruinen afgedekt met grote stukken plastic. Het lijkt wel of we ergens tussen de boomgaarden op een Italiaanse helling rijden.

Maar net als in Italië zijn er ook in Noorwegen kersenpikkers te vinden.

Langs tientallen eilandjes komen we, met allerlei leuke vissershuisjes. “Stop the car! Even een fotootje maken.”

Eigenlijk kan ik er vandaag geen genoeg van krijgen. Niet van die zoete kersen die als toetje uitstekend smaken maar al helemaal niet van het landschap dat zelfs door een kabelgat in de veerboot nog indrukwekkend is.

Advertenties

Responses

 1. Zeg vakantiegangers, ik geniet weer mee van jullie foto’s. Het weer is hier verglijkbaar, regen kwam van,orgenrecht naar beneden toen we net thuis waren van rondje (5km) fietsen. Geniet van de rest van de vak, gr Sophie

 2. Het is goed kersen eten en goed foto’s maken daar in het noorden, zo te zien. Mooi hoor!

 3. Helemaal te gekke fotoos! Die een na laatste lijkt wel de plaat van een puzzel. Goed toestel dus, die nieuwe Canon.

  • Ha Leendert,
   ben inderdaad heel tevreden over m’n nieuwe toestel. Maar ja, je kunt nog zo’n mooi toestel hebben, als er niets moois te fotograferen is dan houdt het op. Als Engelandliefhebber zou jij het hier vast ook wel wat vinden, denk ik.

 4. Schitterende foto’s, prachtige composities en mooie kleuren van een fascinerend landschap. Alleen een heel voorzichtig ‘maaretje’… begint het landschap er niet een beetje overal hetzelfde uit te zien?

 5. wat is Noorwegen prachtig he Irene en elke keer weer een landschap wat het zelfde lijkt maar toch anders is

 6. En, ben je nog Trollen tegen gekomen?

  • Trollen zat, vooral in beeldjes. Nog nergens de kaarten gevonden die jij bedoelde…, maar ik blijf alert!

   • Bedankt. En veel plezier toegewenst de rest van de vakantie!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: