Gepost door: prretje | mei 1, 2012

Nooit hetzelfde

“Zie je wel dat het niet saai is om ’s avonds even een rondje strand te doen”, zei ik enthousiast tegen m’n tot een wandeling overgehaalde puberzoon. “Dat nevelige avondlicht, een eenzame visser, de weerspiegeling van de lucht in een zwinnetje, een stel paarden. Het is echt nooit hetzelfde, het verveelt me nooit.”

Hij keek welwillend op me neer en haalde z’n schouders op.
“Ja”, luidde toen zijn korte reactie.

Advertenties

Responses

 1. Een zwinnetje… ben benieuwd of je zoon wist waar je het over had. Maar allez… als ik uw fotokes zie dan krijg ik direct goesting in een strandwandeling

  • Geen twijfel over mogelijk dat-ie dat woord kende, Tim. Als stuiterend, wegloopmannetje heb ik ‘m honderden keren voorgehouden: “Steven, denk erom, in het zwinnetje blijven en niet eruit gaan.”
   Ondanks dat-ie heel goed wist wat de bedoeling was, moest mijn concentratie geen moment verslappen anders kon ik ‘m van ‘de weg naar Engeland’ afhalen….

   Fotokes…goesting….: Belgische bui?

 2. Zwinnetje? Stuk ondergelopen strand lees ik op het internet. Klopt dat?

  • Ja, dat klopt wel, Anne. Kun je nagaan hoe verkatwijkst ik ben geworden dat ik er geen moment aan heb gedacht dat dat blijkbaar geen gangbaar woord is. Een soort binnenzeetje dus. Soms kan dat een heel langerekt stuk zijn, een andere keer is het meer een grote plas (zoals op de bovenste foto bijvoorbeeld). Ideaal om kleintjes in te laten spetteren en het water is er ook nog vaak warmer.

   Met groet,
   Irene


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: