Gepost door: prretje | april 25, 2012

Verboden

“Zal ik ze nú al ophangen of maar even wachten tot na Koninginnedag?”, vroeg Cor, de onderhoudsmedewerker van de bibliotheek.

Hoewel ik niet van de strenge regels en de verboden ben, komen er binnenkort twee duidelijke borden met rode rand op ons gebouw te hangen. De aanloop naar onze voordeur vormt namelijk regelmatig een irritante hangplek voor fietsen terwijl handige rekken, bedoeld om deze vervoersmiddelen in te stallen, volkomen genegeerd worden. Veel fietsers blijken het liefst tot vlak voor de voordeur door te karren en daar hun rijwielen tegen de muur te knallen of gewoon op de grond te smijten. Behalve dat de muur van het portiek zwaar te lijden heeft onder dit geweld, betekent het voor toestromende klanten dat ze een slalom van enkele meters moeten inzetten voordat ze de voordeur bereiken. Voor moeders met kinderwagens zit er niets anders op dan eerst het in de weg staande wagenpark te verkassen en mensen in rolstoelen of scootmobiels wacht een nog ellendiger lot: zij kunnen wachten tot iemand hen in de gaten heeft en bereid is de toegang naar de deur vrij te maken.

Genoeg!, dachten wij een paar weken geleden en plaatsten een stoepbord met fotokopietjes voor de betreffende muur. Een amateuristisch gezicht maar er ging wel degelijk een opvoedkundige werking vanuit. En vanwege díe reden zijn er nu twee officiële borden besteld die aan deze fietsenparkeerergernis een definitief einde moeten maken.

Tenminste…, dat is de bedoeling.

Want of de borden een lang leven beschoren zijn, valt nog te bezien. Een voorganger, in de vorm van een brievenbus, hield het geen week uit aan die muur en werd toen letterlijk onthoofd na een vandalistische aanslag. Aangezien de focus met Koninginnedag toch al ‘traditiegetrouw’ op onze huisvesting ligt en het gebouw druipend van het eigeel de verjaardag van de vorstin pleegt te vieren, lijkt het niet slim onze fietsenverboden vóór dit moment het daglicht te laten zien.

Op Koninginnedag mag iedereen dus nog oprijden tot de voordeur en fietsen stapelen tot in het oneindige. Maakt niet uit, we zijn toch dicht. Maar vanaf 1 mei is het andere koek. Dan hangen er twee borden die verbieden om fietsen bij de ingang te parkeren.
En wat ook verboden is? Om deze verbodsborden ook maar met één vinger aan te raken.

Maar verder houd ik echt niet van strenge regels en verboden…

Advertenties

Responses

  1. Verboden voor fietsen?? Dat zal Dick leuk vinden!

    • Iedereen is welkom, als dat ijzeren ros maar in de rekken gaat 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: