Gepost door: prretje | april 5, 2012

Paasbest

Ken je dat verhaal van dat stel dat op z’n paasbest zat te wachten totdat meneer de auditor zou komen om de organisatie door te lichten?

Dat koppel zat klaar voor Jan met de korte achternaam want meneer de auditor kwam niet: hij stuurde een mail dat-ie ziek was.

Zelfs de pas geverfde letters in de kleur van de landelijke huisstijl baalden…

Advertenties

Responses

  1. Die letters waren toch al rood?

    • Nee hoor, hartstikke groen. En nu: oranje!

  2. Plotseling realiseer ik mij, in hoeverre is de bibliotheek eigenlijk autonoom in alles wat het doet om de taak te vervullen, zelfs inclusief de keuze van de huisstijl? Kan de bibiotheek ook geheel zelfstandig opereren, en lak hebben aan auditors? Want als de bieb voor een belangrijk deel door de lokale overheid en door z’n eigen lezers wordt gefinancierd, wat heeft een overkoepelende organisatie dan nog te vertellen? Of zeg ik nu iets heel doms?

  3. Was het maar waar, dat we zonder certificering gewoon door zouden kunnen draaien. Het betreft hier een onvervalst staaltje van gedwongen winkelnering. Zonder certificering wordt je uit de vereniging van openbare bibliotheken gezet, met een flinke daling van het dienstenniveau als gevolg. Denk daarbij aan een flink stuk digitale dienstverlening, (technische) problemen met interbibliothecair leenverkeer e.d.
    Dus of we het leuk vinden of niet (niet dus!), we zullen de hele bureaucratische rompslomp van de certificering over ons moeten laten komen. Vraag alsjeblieft niet naar hoeveel arbeidsuren in deze vierjaarlijkse certificering gaan zitten. Dat zijn er veel te veel. Want de meeste uren, die verloren gaan voor de certificering, kunnen we niet besteden aan de werkelijke doelstelling van onze bibliotheek: het zo goed mogelijk helpen van onze klanten!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: