Gepost door: prretje | maart 27, 2012

What’s in a name?

“Van verschillende bewoners ontvingen we het signaal dat de naam ‘Ons Huis’ geen goede was”, zei de voorzitter van de klankbordgroep.

Op de informatieavond/bewonersavond over het definitief ontwerp van het gemeenschapshuis in Rijnsburg kwamen vooral politici en belangenvertegenwoordigers af. De geïnteresseerde bewoners die er waren, kregen dan ook alle aandacht. Op grote schildersezels stonden in het voormalige gemeentehuis van Rijnsburg, oftewel de toekomstige multifunctionele accomodatie, borden opgesteld waarop verschillende plattegronden en beelden waren afgedrukt. Bij elk bord stonden vertegenwoordigers van de projectgroep of toekomstige gebruikers om antwoord te geven op de vragen van de bewoners. Ook wij, de twee vertegenwoordigers van de bieb, deden ons uiterste best om iets te vertellen over het hele huis en over onze bibliotheekruimte in het bijzonder.

“Passen jullie boeken er allemaal in?”, vroeg een meneer.
“Leuk dat jullie naast de kinderopvang zitten”, merkte een oma op, “dan kunnen die kleintjes straks vaak bij jullie op bezoek.
“Dat er een open doorgang komt tussen de bibliotheek en het café is een duidelijke verbetering”, vond een raadslid.
“Het inrichtingsconcept waar je net over vertelt, ziet er aantrekkelijk uit voor zo’n relatief kleine ruimte”, meende een ander.

In zijn afsluitende woordje gaf de voorzitter van de klankbordgroep aan dat de niet overweldigende opkomst voor meerdere uitleg vatbaar is: “Of de bewoners vertrouwen ons helemaal en vinden dat het goed gaat. Of de burgers hebben de moed voor de totstandkoming van dit gemeenschapshuis zo’n beetje opgegeven.”
Ik weet het correcte antwoord niet. Misschien dat het af te lezen is aan het aantal inzendingen op de prijsvraag om tot een juiste naam voor de accomodatie te komen. Op 31 mei is de sluiting hiervan, in september moet met de verbouwing begonnen worden en op 1 april volgend jaar wordt het geheel opgeleverd.

Alleen moet dat geheel, dat vóór de Rijnsburgers en ván de Rijnsburgers is, nog een naam hebben. Wie biedt?

Advertenties

Responses

  1. In het oosten van het land zeggen ze: “Us hoes”!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: