Gepost door: prretje | maart 15, 2012

Katwijks Boekenbal

Oké, het ging niet door tot in de vroege uurtjes maar verder had dit Katwijkse schrijvers- en lezersfeest alles wat het moest hebben.

Tussen de 25 en 30 Katwijkse, Rijnsburgse en Valkenburgse schrijvers verzamelden zich vanavond voor een boekenfeestje in de bibliotheek. Een unieke gelegenheid om te ontdekken wat er aan talent is gehuisvest in ons dorp en welke boeken dat al heeft opgeleverd. In een marktachtige setting hopten lezers van schrijverstafeltje naar schrijverstafeltje.

Kennismakingspraatjes, vragen over en weer en boeken die van eigenaar wisselden.

Voordrachten van Robert Haasnoot over zijn laatste roman ‘Het ruime bed’, Piet van der Plas over ‘Uilen bij uilen en bonte kraaien bij bonte kraaien’, Adri van Beelen over zijn net verschenen boek ‘Celeste’ (over ontrouw met je eigen vrouw) en Leendert de Vink, onze deskundige op het gebied van de Katwijkse taal, kwam op het eind nog met een primeur: in oktober verschijnt de hertaling van het oudste handschrift van een Katwijker dat we kennen (uit 1790). Straks is in gewoon Nederlands te lezen wat de visserman Leendert Buizertzoon van der Plas in die tijd allemaal te vertellen had.

“Wat een lekker ontspannen sfeertje hier.”
“Zoveel schrijvers in één dorp, ik had er geen idee van.”
“Een heerlijke avond, organiseren jullie zoiets volgend jaar weer?”
“Natuurlijk zet ik mijn handtekening in je boek.”

Leuke, prikkelende muziek van de lokale muzikanten Jan van der Plas en Mary Prado, mooie gesprekken tussendoor, een opdrachtje hier en nog wat politiek gelobby daar maar vooral veel genieten van boeken, schrijvers, taal en lezers.

Nee, om half twaalf was iedereen wel weg en de gasten braken, zoals op het officiële Boekenbal, niet de tent af om allerlei attributen mee naar huis te nemen. Maar op dit Katwijkse Schrijversfeestje was iedereen overduidelijk op het gemak en de enthousiaste reacties over de organisatie en de goede opkomst namen we graag in ontvangst.

“Bent u nou ook niet een schrijfster? Kom, wat is de titel van uw boek ook weer…?”, vroeg iemand me.
“Nee, u vergist u”, antwoordde ik. “Ik ben geen schrijfster en ik heb geen boek. Maar ik heb er net wél eentje gekocht.”

Advertenties

Responses

  1. Zijn de foto’s een demografische weerspiegeling van de bibliotheek bezoekers? 🙂

    • Hoezo dat, Martin. Dacht je dat de zangeres uit Groenland kwam?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: