Gepost door: prretje | maart 11, 2012

Feestweekend

“Ik ben blij toe dat het vanaf morgen weer een beetje normaal wordt”, zegt mijn dochter, als we samen naar haar huis fietsen op deze mooie lentemiddag. “Het was allemaal leuk en gezellig maar het wordt nu tijd om weer een dagelijkse structuur te gaan ontdekken.”

Méér had ik het niet met haar eens kunnen zijn.

Na een intensief partijtje huiswisselen eerder in de week, was de ouderlijke woning afgelopen weekend nog steeds uitvalsbasis voor de viering van haar twintigste verjaardag. Voordat er sprake was van een eigen appartementje, waren haar vrienden al voor vrijdagavond uitgenodigd om, net zoals de afgelopen paar jaar, pizza te eten, film te kijken en vooral veel lol te hebben. Om aan de zaterdag, haar werkelijke verjaardag, ook een vrolijk tintje te geven, aten we een Grieks hapje in Leiden. En vandaag was de apotheose met een familie-invasie van een man/vrouw of vijfentwintig en met veel bruikbare huishoudelijke cadeautjes.

Na drie dagen verjaardagsfeest verlangt dochterlief er simpelweg naar om door te gaan met haar presentatie voor Grieke en Latijnse taal en cultuur en om zich voor te bereiden op haar volgende tentamen voor Geneeskunde.
En ook ik wil zolangzamerhand ‘back to normal’. Net zoals mijn tragisch verwaarloosde huis.

 
 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: