Gepost door: prretje | februari 20, 2012

Leider

Onvoldoende geslaagd, slechte peilingen, niet effectief, tekort geschoten.
Nog geen twee jaar geleden waren er groot enthousiasme, een hosannagevoel, een ‘verlosser’-sfeer, overtuiging.

Job Cohen is politiek leider af. Hij bleek geen uitblinker in hijgerigheid en straatvechten te zijn. Om als een fatsoenlijk mens de politieke arena te verlaten, zou een reden moeten zijn om met opgeheven hoofd je levensweg te vervolgen.

Advertenties

Responses

  1. “Groot enthousiasme, een hosannagevoel, een ‘verlosser’-sfeer, overtuiging.” Leven wij in het zelfde land.? Ik kan mij daar niets van herinneren. Er waren ook genoeg mensen die Cohen al gelijk een foute keuze vonden. Toen werd er al voor gewaarschuwd dat Cohen meer bestuurder dan politicus is. We leven in een mediacratie, en daar moet je terdege rekening mee houden bij je keuze van een politiek leider. Hoewel je moet oppassen daar niet in door te slaan, zoals dat vier jaar geleden in de VS gebeurde – en ook daar resulteerde dat in een redelijke mislukking.

  2. Ik drukte te snel op “reactie plaatsen”.
    Want overigens moet wel de kantekening worden geplaatst dat de huidige teloorgang van de PvdA niet te wijten is aan Cohen, maar aan de ver-CDAing van die partij en zijn electoraat zelf. Als je van linkse actiepartij verwatert tot een bourgeous middenklasse partij zonder zowel een duidelijke progressieve signatuur, is het niet verwonderlijk dat het traditionele electoraat de partij de rug toekeert en zijn heil bij de SP zoekt. De meer intellectueel gerichte kiezer had de PvdA bovendien al lang ingeruild voor GroenLinks en D66, dus wat blijft er dan nog over? Net zoals het CDA, is de PvdA afgezakt tot een kleurloze beweging aan de periferie van ons inmiddels bijna zinloze politieke bestel.

    • Helemaal mee eens, Martin. Een zinloos en twitterend zijn geld verdienend clubje mensen. Maar waarom ze in de Tweede Kamer zitten, dat zijn ze allemaal vergeten.

  3. Het is triest, maar waar: mensen die deugen zijn niet geschikt voor de politieke arena.

    • Dat zal het niet zijn. Er zijn genoeg voorbeelden van integere politici, die het wel goed doen/deden: denk bijvoorbeeld maar aan Femke Halsema, Alexander Pechtold, André Rouwvoet, Emile Roemer, Jan Marijnisssen. Maar politici moeten zich wel los kunnen bewegen, uitstralen dat ze in hun functie lekker in hun vel zitten en een ‘klik’ met de media hebben. En daarin zat het helaas allemaal fout met Job Cohen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: