Gepost door: prretje | januari 9, 2012

Op reis

Als het januari is, wil mijn blik op reis. Nee, niet ík, maar alleen mijn blik. Om te kijken wat voor de komende zomer een goede vakantiebestemming kan zijn.

Op nummer één staat momenteel Noorwegen. Na een eerste oriëntatie op internet en het napluizen van de route van een ANWB kampeerreis door het Noorse fjordengebied, gaat deze bestemming me steeds beter bevallen. Dus liep ik vandaag, voor een wat degelijker studie, even van mijn bureau weg en zakte door de knieën voor de Noorwegenplank in de bieb. Reisgidsen in allerlei soorten en maten en ik selecteer er een zestal. Twee over Oslo. Een Dominicus die roemt over ruimte, rust, ongerepte natuur, schoon water en schone lucht. Een Capitool: boordevol informatie, met mooie opengewerke tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en met nog meer mooie kleurenfoto’s. Een deeltje uit de serie Merian Live!, met de Noorse hoogtepunten die geen bezoeker mag missen. Noorwegen actief: met wandelingen, fietstochten en autoroutes. Hoe meer ik lees, hoe enthousiaster ik word.

En met veel bravoure weet ik dat ene stemmetje tot zwijgen te brengen. Dat nare, irritante stemmetje dat vragen stelt zoals: waar zitten in Noorwegen de ziekenhuizen met een gespecialiseerde afdeling voor cardio-thoracic surgery en hou ik het eventueel vol om wekenlang op een Noorse camping te verblijven.
Ik weiger op zoek te gaan naar die antwoorden en concentreer me maar liever op een wandeling naar de Prekestolen. Om op die stijl oprijzende rots tijdens een mooie zomernacht te genieten van de zonsopgang en het prachtige uitzicht over de groenblauwe fjord. Zoveel fantasie heb ik gelukkig wel.

Advertenties

Responses

 1. Maar nu kunnen we in ieder geval wordfeuden als je weer ergens vast komt te zitten! Please….. nog één woordje voor we naar bed gaan???

  • Ja, da’s waar, slavendrijver. Vooruit, nog één woordje dan…

 2. wij hebben in 2006 6 weken rond getrokken met de Camper in Noorwegen , het is het mooiste land om te kamperen , natuur lijkt vaak op Schotland , we zijn geeindigt op de Noordkaap en daar ben je van god en iedereen verlaten:))
  Omdat wij ervan houden om niet via snelwegen en dergelijke te rijden maar zelf de weg te vinden die zo klein mogelijk zijn , is het gebeurd dat we echt dagen hebben gereden zonder ook maar een mens , dier of stad tegen te komen , maar de gsm had wel altijd bereik:)) als het thuisfront vroeg waar zitten jullie , was vaak het antwoord ik heb geen idee ………
  Maar Irene het is idd geen land voor een stemmetje in je achterhoofd….

  • Klinkt goed. Met een aangeboren liefde voor Schotland, moet dit goed komen. Zes weken is helemaal geweldig maar voor net aan drie weken behoort de Noordkaap bij voorbaat al niet tot de ambities.
   En stemmetje….., wat voor stemmetje?

   • geen idee , zei ik stemmetje?

 3. Niet alle boekjes wegkapen he……

  • Haha, dat jullie nu ineens ook die kant opgaan….: we zullen de boekjes eerlijk delen. Of, bedenk ik me net, als jullie gaan zeilen is het i.v.m. waterschade misschien beter dat jullie de afgeschreven werkjes meenemen 🙂

 4. Iemand zei tegen mij, dat je nooit meer naar Schotland wil als je eenmaal in Noorwegen bent geweest. Wees dus gewaarschuwd! Staat ook hoog op mijn verlanglijst, maar de realiteit is dat het gewoon veel te duur is voor mij. Ik heb al eens een reis van Noord-Zweden naar de Noorse kust bekeken, maar de kosten waren exorbitant. Met name eten en slapen zijn onbetaalbaar, naar Canada vliegen en daar een 4WD huren is nog goedkoper. Maar als je kampeert heb je dat zelf in de hand natuurlijk.

  • Overigens nog een tip: zoek goed op internet waar je goedkoop boodschappen kunt doen. De prijzen zijn daar 3x zo hoog zijn als hier en je zou niet de eerste zou zijn die eerder terug moet omdat de kosten te hoog oplopen, zoals een nicht van mij twee jaar geleden was genoodzaakt om te doen. Een toch niet onbemiddelde klant vertelde mij dat 8 euro voor een colaatje op een terras in een onbeduidend dorpje heel normaal is, en dat hij het zich niet kon veroorloven om daar in een restaurant te eten. Maar benzineprijzen zijn vergelijkbaar met de onze.

 5. Nou ja, gelukkig schijnt de schoonheid van de natuur al zo uitbundig te zijn dat er verder weinig frivools nodig is om me te vermaken. En natuurlijk laad ik die sleurhut tot de nok toe vol 🙂

  • boodschappen doen valt reuze mee hoor qua prijs , het is het land van de vis dus dat is goedkoop , en ja sommige groenten is duur maar je gaat niet dood als je 3 weken geen komkommer eet bv
   en 8 euro voor een colaatje op terras heb ik nog nooit betaald , ja in St Tropez maar Noorwegen nooit


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: