Gepost door: prretje | december 2, 2011

Huisje van glas

Het lijkt wel of er middenin Leiden een asielzoekerscentrum verrijst.

Dat moet dan wel een gróót asielzoekerscentrum worden want ook het water bij de Beestenmarkt wordt, met behulp van tientallen pontons, omgetoverd tot een bouwterrein. Zelfs de bloemenboot moet tijdelijk het anker lichten om vrij baan te maken.

O nee, da’s waar ook. Niks geen groot asielzoekerscentrum maar Leiden staat op z’n kop vanwege een relatief klein Glazen Huis. Nog zestien dagen en dan begint het bal. Ik ga m’n muiltjes maar opzoeken.

Advertenties

Responses

 1. Beetje jammer van de vergelijking die getrokken wordt.. Elk media spektakel heeft zijn ‘backstage’. Vergeet niet dat hier miljoenen over de toonbank aan, dus een logistiek dorpje erachter is noodzakelijk.
  Het enige wat klopt aan deze vergelijking is dat het de gemeente geld kost, maar waar in dit geval wel tegenover staat is dat het de Leidensche middenstand vele miljoenen extra opleverd in de koude maand december..
  En oke, mensen komen van heinde en ver naar Leiden, maar ze gaan ook weer…
  Er wordt hier door vele mensen met hart en ziel aan gewerkt om iets goed te doen.

 2. Beste Remco,

  Je hebt het meer als een waardeoordeel gelezen dan ik het bedoeld heb. Natuurlijk begrijp ik dat zo’n evenement een backstage nodig heeft, het ging mij meer om het uiterlijk met al die witte afschermingshekken en van die tijdelijke tentachtige behuizingen. In mijn beeld heb je dat ook bij een asielzoekerscentrum. Ik zou zeggen: gebruik die tijdelijke witte schermen ook voor reclame en er komt nog veel meer geld binnen: schrijf/spuit je boodschap erop voor 50 euro per hek, of zoiets. Dan ziet het er de komende twee weken een stuk aantrekkelijker uit.
  Verder steun ik het Glazen Huis van harte en hoop dat Leiden als gastheer een doorslaand succes wordt.
  Met groet!

  Irene


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: