Gepost door: prretje | november 29, 2011

Stiften en likken

Dacht ik een halve eeuw geleefd te hebben zonder verslaafd te zijn geraakt aan sigaretten, drank, drugs, lijm snuiven, medicijnen, eten, gokken, duimzuigen, winkelen, gamen, chatten, nagelbijten, soaps kijken of buitenissige seks, blijkt ineens dat ik toch het slachtoffer ben van een huiveringwekkende gewenning. Zonder dat ik het doorhad.

Onbewust ben ik al jaren verslaafd want wie er eenmaal mee begonnen is, schijnt er met geen mogelijkheid meer van af te komen, lees ik in verontruste berichten in de Volkskrant. Incidentele verslaafden zijn er vrijwel niet maar wel zeer veel hardcore gebruikers. Intussen is er op internet zelfs een serieuze gemeenschap van verslaafden ontstaan, met een site waarop bezorgde vragen en schrijnende getuigenissen van gebruikers te lezen zijn. Dramatisch feit is verder dat junks niet bij de officiële verslavingsdeskundigen hoeven aan te kloppen voor de nodige geruststelling want de kenners zijn het voorlopig alleen maar heel erg oneens met elkaar.

Alles overziende zou het water me zo langzamerhand tot aan de lippen moeten staan. Maar zoals een goed verslaafde betreft zou ik, zelfs dan, nog even snel stiften en likken. Want verslaafd aan lippenbalsem? Laat me niet lachen.

Advertenties

Responses

  1. Wacht maar tot je er achter komt waar ze het van maken, dan ben je er gelijk weer vanaf!!

  2. Ruwe olie???
    Moet een mens alles willen weten, denk je Leo? Mijn simpele inborst zegt: nee, een mens moet niet alles willen weten….

  3. heerlijk kan er niet genoeg van hebben , heb mn auto opgeruimd en vond in alle hoeken en gaatjes 23stiften , leeg , nieuwe , smaakjes , maar verslaafd nee hoor :))

  4. Ik denk even terug naar een fragment van “wedden dat ik het kan” van afgelopen zaterdag. Een meisje werd geblinddoekt en wist uit talloze willekeurige lippenstiften, door te likken en te proeven, welk merk lippenstift er op haar lippen was gestift!! Dat noem ik bizar!

    • O, dat heb ik niet gezien. Ongelofelijk, wat een specialisme!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: