Gepost door: prretje | november 8, 2011

Energiedingetje

“Wat heb jij daar voor apparaatje?”, vraagt mijn collega met rollende ogen.

Ik kies er zonder aarzeling voor tegemoet te komen aan haar enigszins dubbelzinnige gedachtengang en geef haar “Iets met batterijen en een stekker” als antwoord. Maar daarna onthul ik gelijk de officiële naam van het ding: de Wattcher.
Sinds begin deze maand leent onze bibliotheek gratis een tiental Wattchers uit, beschikbaar gesteld door de gemeente Katwijk. Wat is nou zo’n Wattcher? Om in het kort te zeggen is het een designproduct dat het stroomverbruik van het hele huis op een mooie en inzichtelijke manier laat zien. Wanneer je de waterkoker aanzet, toont de Wattcher direct de toename van het aantal watt’s. Zo zie je waar de energie wordt verbruikt en wat je kunt besparen. Het hippe speeltje maakt dus elektriciteit zichtbaar waardoor een gemiddeld gezin zo’n 80 tot 160 euro per jaar kan besparen. En door het besparen van energie, wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd en dat is dan weer goed voor het klimaat.

Een zinvol instrument.
Een bijdrage aan duurzaamheid.
Goodwill richting gemeente.

Maar als ik mijn collega’s in de frontoffice instrueer over de papieren afwikkeling die komt kijken bij het uitlenen van een Wattcher, is al snel de conclusie dat de Wattcher voor hen vooral een flinke energieslurper wordt.

Advertenties

Responses

 1. Ja, je moet wat om je geldschieter tevreden te houden. Wij mogen bakkeleien over een zondagopenstelling van 12 tot 4 in de wintermaanden….
  Ik kies voor een wattcher uitdelen en formulieren invullen (dat is maar tijdelijk…)
  Groeten
  Sophie

  • Ha Sophie,

   Het is niet de meest florissante tijd die we als bibliotheek (-medewerkers) doormaken. Toch maar proberen de uitdaging te blijven zoeken. Zondagopenstelling? In Katwijk niet aan de orde maar daar spelen weer andere toestanden. Never a dull moment, zullen we maar denken.
   Succes met alles en groet,
   Irene


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: