Gepost door: prretje | november 3, 2011

Metamorfose

Het pareltje aan de Katwijkse Boulevard is de Oude Kerk, of Andreaskerk, of Witte Kerk.

Deze drie-eenheid in naam is al enige tijd ernstig verstoord. De Witte Kerk moest noodgedwongen afhaken vanwege de simpele reden dat-ie ’t niet langer waard was wit genoemd te worden. Het alternatief om de kerk te noemen naar hoe-ie er dan wel uitzag, namelijk roestig en afbladderend, werd nooit als een serieus plan door de bevolking omarmd.

Gedurende mijn dertigjarige verblijf in Katwijk heb ik de Witte Kerk, kort na een schildersbeurt, al heel wat keer van maagdelijk wit in goor grijs zien transformeren. Vorig jaar was men het zat. TNO zelf werd ingeschakeld om te onderzoeken hoe het kwam dat de kerk er elke keer zo armoedig bijstond in dat beduimelde jasje. Eén van de oorzaken bleek in het gebruik van de verkeerde verfsoorten te zitten en daarom werd de kerk volledig kaalgehaald. Het vaal roodbruine uiterlijk dat toen ontstond was tijdelijk totdat er in een ultieme metamorfose eindelijk weer een wit laagje overheen kon. En dat gebeurt nu.

Een stukje Oude Kerk, of Andreaskerk. En alweer een stukje Witte Kerk. Nu is het alleen nog afwachten of deze drie-eenheid langer standhoudt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: