Gepost door: prretje | augustus 5, 2011

Totaaltheater

Vrijdag 5 augustus, Cornwall – The Minack Theatre, Porthcurno

Achttien jaar geleden liep ik er al eens rond. In de dikke mist en met een kindje van een jaar oud. Niet de ideale omstandigheden om een kaartje te kopen voor een voorstelling. Maar vanaf dát moment had ik de wens ooit nog eens terug te komen in het Minack Theatre.

Vandaag was het dan zover. Heerlijk zomerweer en zes gereserveerde kaartjes voor Cyrano de Bergerac brachten ons naar ‘Cornwall’s theatre under the stars’.

Dit naar Grieks voorbeeld gebouwde amfitheater ligt hoog op de rotsen in de open lucht en heeft het mooiste decor dat bestaat: de zee en de
lucht.

Een goede voorbereiding is het halve werk en met de opera in buitenlucht van Verona nog in het achterhoofd, werd er vooraf een tas ingepakt met: homemade wraps en pastasalade, muffins, cake, chips, wijn, cola, water en koffie. Verder gingen er badhanddoeken en kussens mee omdat het vermoeden bestond dat de met gras begroeide banken die als zitplaats dienen, wel eens vochtig zouden kunnen zijn. Allemaal goed bedacht, al was de tas dikke truien en regenjassen overbodige ballast die in de auto achterbleef.

Wat een fantastische plek en wat een schilderachtige setting. Met het rustige geklots van de oceaan op de achtergrond, meeuwen afstekend tegen
een diepblauwe lucht en in de verte kleurige stipjes op een goudgeel strand was Cyrano deze middag haast geen voorwaarde meer voor een theatervoorstelling.

Maar de love story van Cyrano de Bergerac ontrolde zich al. Het verhaal van de handige man met zwaarden en de nog handiger man met woorden, jammerlijk behept met een wel erg groot formaat reukorgaan en vanwege zijn lelijkheid niet in staat het lef te verzamelen om zijn liefde te verklaren aan de mooie Roxane. Met vijf actes die zich onder meer afspeelden in een bakkerij, het slagveld van de oorlog en een klooster. En met een sterfscene van Cyrano die iedereen het hart deed smelten.

Af en toe heb ik een stukje van de tekst gemist. Omdat m’n Engels niet goed genoeg was of omdat het natuurlijke decor me constant bleef afleiden. Voor slechts acht Engelse ponden is er namelijk geen beter totaaltheater te vinden dan die het Minack Theatre biedt.

Een wens is vervuld.

Advertenties

Responses

  1. Kunnen we dit niet een keer doen ipv naar de film? Lijkt me geweldig…..

    • Om nooit te vergeten, Joke. Zou zoiets te vinden zijn in ons land, dan gaan we!

  2. Wát GAAF!

    • Dat is precies het goede woord en elke hoofdletter is op z’n plaats. En Petra, ga je nog eens naar Cornwall, dan GAAN


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: