Gepost door: prretje | augustus 3, 2011

Mooi plaatje

Woensdag 3 augustus, Cornwall – Mousehole and St. Michael’sMount

Het verhaal van vandaag begint in Mousehole.

In dit typisch Cornish havenplaatsje woonde de oude visserman die hier op de foto te zien is.

Zoals vrijwel elke middag verliet hij ook dit keer zijn woonhuis om dat speciale plekje buiten op te zoeken waar hij zo prettig kon mijmeren over het verleden. Over hoe hij als jongetje al meeging met zijn vader naar zee om het vak van kreeftenvisser te leren. Wat een hard en ruig bestaan dat was.

Met zijn oog op de mond van de haven kon hij zich vaak verliezen in herinneringen. En soms ook in gevoelens van heimwee naar de tijden van weleer. Want het was een feit dat er nu niemand meer in het dorp leefde die zijn brood nog verdiende met de vangst van kreeften.

Het waren andere tijden. Tijden waarin een oma haar kleinzoon in de zomervakantie meenam om in het weggeëbde water van de haven met een schepnet te zoeken naar kleine schaaldieren.
Het was een mooi plaatje om naar te kijken en een glimlach plooide de mond van de oude man. “Ik zal straks een pot thee voor ze zetten”, dacht hij vertederd.

Dit had ’t eigenlijk moeten zijn voor vandaag. Ware het niet dat we ook nog bij St. Michael’s Mount langsgingen. Over het drooggevallen strand en pad naar het broertje van de Franse Mont St-Michel. Natuurlijk wisten we van tevoren wanneer het tij weer op zou komen. Bovendien hoorden we de waarschuwingsbel duidelijk over het eiland klinken. Maar mijn schoonzusje en ik wilden nog even thee drinken. En in de shop kijken. En we moesten ook nog naar het toilet.

Toen was het pad ineens geen pad meer. De rots opnieuw omgeven door water. Bij de ene helft van het gezelschap stond de zee al snel hoog in de schoenen. De andere helft glibberde wijselijk op blote voeten richting wal.

Een mooi plaatje om naar te kijken, zou de oude visserman uit Mousehole vast hoofdschuddend gedacht hebben.

Advertenties

Responses

 1. Fantastisch hoor, al die foto’s. De vakantie uit 2008 langs het SWCP komt af en toe helemaal terug als ik jullie blogs volg. In Mousehole hadden we ook weer zo’n B&B zonder slot op de deur. Wat een relaxte wereld, Cornwall. Er schijnen ook geen snelwegen voor te komen (in de rest van GB dus wel). Wij hadden lopend vanuit Penzance richting Michel’s Mount toen bakken regen. Echt opdrogen in een troosteloze bar voordat we bij eb verder konden. Goeie reis nog verder!
  Ondertussen misschien al via Dick (via twitter) gemerkt dat ik toch ook maar begonnen ben met bloggen. Is èèèrg verslavend!!

  • Hé Leendert,

   Leuk dat je door het volgen van de blogs weer een beetje terugkeert in het relaxte Cornwall.
   En je hebt gelijk: een blogje schrijven is lekker verslavend. maar zolang je er zelf lol in hebt: why not? Lachen dat jij toch ook weer overstag bent gegaan. Ik lees graag mee.

   Groet en tot ziens!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: