Gepost door: prretje | juli 31, 2011

Drama

Zondag 31 juli, Cornwall – Bedruthan

Zondag is rustdag, moet onze schijnende metgezel van de afgelopen week gedacht hebben. Geen probleem want de Giant Steps and Stairs bij Bedruthan zijn onder alle omstandigheden spectaculair.

De kliffen en rotsformaties die daar te bewonderen zijn, worden overal in de folders als ‘dramatic’ bestempeld. De National Trust, dé vereniging in Engeland die zich bezig houdt met bescherming van natuur en cultureel erfgoed en tevens hoeder van deze Grote Stappen en Trappen, doet daar graag nog een schepje bovenop.

Duidelijke rode borden waarschuwen voor de menselijke drama’s die kunnen ontstaan als je in dit gebied niet oplet: de kustpaden lopen regelmatig zo dicht langs de afkalvende randen van de kliffen dat de kans aanwezig is dat je bij winderig weer ineens over de rand duikt.

Geen woord teveel gezegd door de mensen van de Trust. De superlatieven over zowel het kustgebied als de op de loer liggende gevaren, zijn volledig op hun plaats. Toch is het de spanning meer dan waard om even voorover te leunen en dit zachte verenbolletje vast te leggen.

Op het moment dat de drizzle voor het eerst toeslaat in deze vakantie, zorgt de Trust ervoor dat we precies zijn aangeland bij een historische cottage waar een Tearoom is ingericht. Een cream tea voor vier personen dan maar. Of we er bezwaar tegen hebben om even op de scones te wachten die nog in de oven zitten? Geen enkel, écht geen enkel bezwaar.

Alleen was het handig geweest als de Trust ons ook had gewaarschuwd voor de gevaren van het nuttigen van tea, met verse scones, jam en clotted cream: een echt calorieëndrama ligt in het verschiet.

Advertenties

Responses

  1. Als ik lees wat jullie allemaal lopen daar kunnen jullie met een gerust hart nog een paar scones eten hoor 😉
    Ziet er allemaal GEWELDIG uit. Geniet ervan xxx

  2. Voorover leunen bij afkalvende randen van de kliffen, doe je ff normaal de Groot…. Nou ja het is wel een mooi plaatje geworden! En inderdaad wat Marian al schrijft, met die overtollige kilo’s zal het wel loslopen…
    Liefs


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: