Gepost door: prretje | juni 20, 2011

Zandhappers

Als het maandag maar droog is…

Dat het dit weekend meer herfst dan zomer leek, was goed te accepteren als het vandaag maar droog zou zijn. En dat wás het. Op de dag dat de inventaris van de Strandbibliotheek uit de stalling moest worden gehaald en per vrachtwagen richting kust kwam, brak de zon door de wolken en gaf deze uitlaad- en sjouwklus een zonnig tintje. Na een onstuimig weekend waarbij de wind de grenzen van de volumeknop onderzocht, waren de betonplaten naar onze zomerse leeszaal bedenkt met heuvels zand. Zaak om eerst de scheppen, bezem en hark te voorschijn te halen om de toegangsweg vrij te maken voor de steekkarretjes.

“We lijken wel een stel zandafgravers”, zegt een collega die in het dagelijks leven de rol uitoefent van serieus bibliothecaris. “Nou ja, in mijn taakomschrijving staat dat je je goed moet inleven in het werkgebied”, vervolgt hij en schept nog maar eens een flinke hap zand weg. Wanneer de natuurlijke barrières verdwenen zijn, is het vervoer van tientallen dozen boeken, complete boekenkasten, strandstoelen, kussens, bolderkar, tafels, kleed, parasols en allerlei attributen om het interieur te stylen een fluitje van een cent. Hoog opgestapeld staat de hele inboedel, nauwelijk een uur later, in de tijdelijke huisvesting.
Woensdag gaat er uitgepakt en ingericht worden en vanaf zaterdag is iedereen acht weken lang van harte welkom om gratis boeken en tijdschriften te lenen zonder pasje. Of een dagelijks krantje te komen lezen. Of mee te doen aan al die leuke activiteiten die georganiseerd worden.

En wat ons betreft blijven de hark, de bezem en de scheppen vooral dáár waar ze thuis horen: in de bezemkast.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: