Gepost door: prretje | april 23, 2011

Bries

Een zachte bries glijdt langs onze hooggehakte, gladgeschoren (“Handig hoor, die harsstrips, moet je ook eens proberen”) benen.

Op deze ultieme zomeravond in de lente zijn we met drie rond-de-vijftig-vrouwen op de fiets naar Noordwijk gereden. Voor een etentje aan zee en eens een keer in een andere sfeertje dan het Katwijkse. In de strandtent die we ruim een week geleden uitkozen voor deze gelegenheid wordt elke woensdagavond een fishmarket georganiseerd, met een ruime keus aan verschillende dagverse vissen. Waar wij vorige week nog, met het idee van binnen bij het haardvuur, zinnen lazen op de website als: “Onder het genot van een heerlijk glas wijn en ondergaande zon kunt u zelf uw vis uitzoeken met daarbij advies van onze koks. Met een buitenkeuken die zich in het restaurant bevindt kunt u de vis van het fileren tot aan het serveren volgen” zitten we nu daadwerkelijk middenin zo’n tafereel maar dan buiten en met een heerlijke temperatuur. Het lijkt een subtropisch sprookje dat moeiteloos opgenomen kan worden in de vertellingen van Duizend-en-één-nacht.

Als de uitgezochte en fantastisch klaargemaakte rode poon, zalm en dorade op zijn, de laatste tonen van de optredende zangeres wegsterven, de zon als een vuurbal is ondergegaan en de lampjes onder de olijfbomen in pot romantisch schijnen, stelt de serveerster voor: “Gaan jullie nog even op de loungebank zitten, lekker warm onder de heater.” Hoewel we het nog geeneens koud hebben, doen we dat en nemen als afsluiting nog een koel dessertwijntje.

Wat een relaxt sfeertje. Het voelt als vakantie. Maar het ís geen vakantie.
En misschien was het daarom maar goed dat tijdens onze terugreis, terwijl een zachte wind langs onze hooggehakte, gladgeschoren benen gleed, ineens het achterwiel van m’n mountainbike blokkeerde en we pas na een hoop gedoe en een stel smerige, zwarte handen onze weg konden vervolgen.
De droom bleek toch eindig. De zwoele zomerbries kende een fris staartje.

Ideaal om de volgende dag gewoon weer te werken.

Advertenties

Responses

  1. Heeft gelukkig niet geleid tot een writer’s block.

  2. Yuk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: