Gepost door: prretje | maart 29, 2011

Op de muur

“Zal ik een thermoskan heet water meenemen voor een bakkie thee?”, vraagt mijn vriendin. “Doe maar”, zeg ik zonder aarzelen.

Met enige regelmaat spreken we op dinsdagmorgen af om samen ‘iets ongecompliceerds’ te doen. Voordat ik me tussen de middag achter mijn bureau op de bieb zet, hebben wij er dan al een wandeling opzitten, ergens koffie/thee gedronken of een bezoekje aan een tuincentrum gebracht. 
Op een stralende voorjaarsmorgen zoals vandaag is het geen vraag wat we gaan doen. Zelfs mijn vriendin, die Spaanse is en niet die intense drang voelt bij elke zonnestraal naar buiten te rennen, voelt de lente kriebelen. Wandelschoenen aan en de duinen in.

Het is volop genieten. Van de natuur. Van vogels. Een vos. Een vlinder (Ed, welke is het?). Van leuke ontmoetingen. Met een fotograaf die uren in het riet op wacht heeft gelegen om de blauwborst te schieten. “Ja natuurlijk mogen jullie even kijken. Is-ie niet mooi?” Met een oudere mevrouw op de fiets op zoek naar de grote runderen.

Als we aankomen bij de restanten van de Atlantikwall, een verdedigingslinie die de Duitsers aanlegden tijdens de Tweede Wereldoorlog ter voorkoming van een geallieerde invasie, klimmen we op de muur. Het stuk muur dat wij volgen eindigt bij een duinmeertje.

Daar laten we ons zakken op het steen en halen een geruite theedoek, de thermoskan thee en de paaseitjes tevoorschijn. Voor onze neus speelt zich een waar totaaltheater af. Door futen, waterhoentjes en meer zwemmend spul. Vol temperament verleiden, spelen, bouwen, paren, duiken, vliegen, zingen en plagen.

We hadden uren kunnen blijven zitten. Bovenop die muur. In de zon.

Soms is het leven zo eenvoudig mooi, vonden wij.

Advertenties

Responses

  1. De kleine vos. Overwintert vaak op beschutte plaatsen, zoals in de bunkergangen. Het is nog een beetje vroeg maar binnenkort gaan ze eitjes leggen en dan heb je al over 14 dagen groene rupsjes en eind mei weer een nieuwe generatie kleine vossen. Mooie foto Irene van een “mariposa” Groeten uit Spanje en tot maandag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: