Gepost door: prretje | januari 18, 2011

Mater familias

Onze mater familias is vijfenzeventig jaar geworden.

Die Romeinse benaming past zolangzamerhand goed bij (o)ma Pietje, zoals ze normaal gesproken door het leven gaat. Ze is de oudste in jaren en daarmee ‘de moeder van de familie’. Maar behalve door haar leeftijd is deze titel vooral toepasselijk vanwege haar betrokkenheid, warmte en gastvrijheid en voor het bijzondere vermogen iedereen te accepteren zoals-ie is. Of het nu om haar kinderen, schoonkinderen of kleinkinderen gaat: iedereen is welkom met al zijn of haar rare fratsen en kan rekenen op haar belangstelling.

Vijfenzeventig jaar wordt dan ook op een ‘koninklijke’ manier gevierd. Vandaag, op de datum van haar verjaardag, in een ochtend-, middag- en avondsessie voor diverse gezelschappen. Morgenmiddag voor generatiegenoten uit de familie. Vrijdag voor haar begraafplaatsvriendinnenclub en afgelopen zondag voor het gezin. Met een etentje van ‘live cooking’, waarbij de mater er persoonlijk op toezag dat iedereen vooral voldoende te eten kreeg.
“Vooruit jongens, ga nog een keertje halen. Welnee, het maakt niks uit dat je al tien maal bent geweest en net drie borden met toetjes en ijs ophebt. Een stukkie vlees of een gegrild visje kan er altijd nog wel bij.”

Het is de wens van jong en ouder dat er in de toekomst nog veel van dit soort etentjes onder haar bezielende leiding volgen. Maar of er ook nog een restaurant te vinden is dat zo’n aanslag op de etensvoorraad wil riskeren, is nog maar de vraag.

Advertenties

Responses

  1. Van Harte Gefeliciteerd met zo’n fijne schoonmoeder , hoop dat jullie nog veel van dit soort etentje’s meemaken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: