Gepost door: prretje | januari 17, 2011

Blauwe maandag

Al weken ruist het in het struikgewas.
De berichten die van het Katwijkse gemeentehuis komen hebben maar één boodschap: de bezuinigingen zullen niet mals zijn. Een instelling als de bibliotheek is een direct betrokkene als het om dit soort mededelingen gaat.

Met deze onheilstijding kloppend in het achterhoofd komt er een moment dat het daadwerkelijke bericht van ombuiging te prefereren is boven de zwevende onzekerheid:  ‘Als het dan tóch moet, zég het dan maar gewoon’. De vraag is zolangzamerhand dus ook geworden wánneer de gemeente Katwijk in haar wijsheid besluit openheid van zaken geven. Nou, dat was dus vandaag.
Of er nu sprake is van opzet of niet, het voorlopig door het college vastgestelde Eindrapport “Scherp aan de wind” is dan nu eindelijk uitgebracht … op Blue monday.
Blue monday?
Ja, Blue monday oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. Op de derde maandag in januari schijnen de meeste mensen zich het meest triest, dépri of weemoedig te voelen. Volgens psychiaters realiseren we ons in de derde week van deze koude, natte en donkere maand, dat van onze goede voornemens voor het nieuwe jaar niets terecht is gekomen. De feestdagen waren duur en de rekeningen voor het nieuwe jaar stromen binnen. En het duurt nog maanden voor de vakantie in zicht komt.

Een psychologische meesterzet om juist op deze blauwe maandag de resultaten van het heroverwegingsproces te publiceren. Werkelijk hét perfecte moment om het invullen van de taakstelling te presenteren. Treuriger en depressiever dan op 17 januari kan het niet worden, zal de gemeente gedacht hebben. Morgen ziet een bezuiniging van twee ton en het schrappen van de subsidie voor de strandbibliotheek er alweer een stuk vrolijker uit.

Advertenties

Responses

 1. Valt me eerlijk gezegd nog mee.
  Een strandbibliotheek, hoe leuk en modern ook, is in tijden van financiele nood echt overbodig.
  En twee ton minder subsidie is overeenkomstig het instapniveau, dus nauwelijks een bezuiniging te noemen, maar meer het gemiddelde wat nodig is om de taak uit te voeren (nog niet eens het minimum wat nodig is!)

  • ow ja, het doelgroepenbeleid wordt ook nog afgeschaft ( 15000 euro) dat is wel iets waarvan ik zeg…had dat niet gehandhaaft kunnen blijven. Te financieren door de verhoging van de 2 euro die in punt zeven wordt genoemd

   • Nee, gelukkig niet goed gelezen. Dit zijn onderwerpen die in bijlage 2 genoemd worden en deze zijn niet overgenomen door het college. Dus het doelgroepenbeleid wordt gehandhaafd.

 2. Zo zie je maar, goed lezen is nog een hele kunst.

 3. Excuses, inderdaad (gelukkig) niet goed gelezen.

 4. Wees blij, dat ze het rapport niet “Een stinkende wind” genoemd hebben!

 5. Schrappen subsidie strandbieb: petje af, katwijk. Badmuts op!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: