Gepost door: prretje | december 9, 2010

Bingo!

Hij was acht of negen jaar, toen hij zesentwintig munten op het strand vond. Hij raakte er één kwijt en met de vijfentwintig overgebleven stukken in zijn zak stapte hij op de blauwe tram met nummer eenenveertig om zijn drieënzeventigjarige opa op te zoeken. In z’n uppie was hij nog nooit verder dan twee kilometer van huis geweest en om de spanning te breken, telde hij zachtjes voor zich uit: tweeëndertig, drieëndertig
Binnen twintig minuten kwam Duinstraat nummer zesenvijftig in beeld en op het moment dat hij aanbelde, hoorde hij de pendule in de gang twaalf keer slaan. Z’n oma, met eenenzeventig jaar ook niet meer de jongste, deed langzaam open. “Hallo lieverd, ik zat net achtentwintig aardappelen te schillen nadat ik zesendertig worteltjes had geschrapt. Je opa wil nu eenmaal minimaal eenenvijftig keer per winter hutspot eten, maar kom erin, knul. Opa is net terug van zijn broers negenenzestigste verjaardag. En wist je dat tante Annie deze week ook vijfenzestig is geworden? Loop maar door, hoor.”

Zijn opa wist alles en zou hem binnen vierentwintig tellen meer onthullen over de gevonden munten. 
“Dat geld is door tweeënzestig spionnen verloren die een paar nachten terug aan het graven zijn geweest om een geheime kabel te zoeken die hier verstopt zou liggen in het zand. Maar wat zíj niet wisten en ik wel is dat die betonnen pijp pas over zevenenveertig jaar wordt ingegraven en dat de negenenvijftig draden die er dan door gaan ooit nog eens zó belangrijk worden dat een zekere klokkenluider genaamd Wiki Leaks daar drieënvijftig veldwachters voor achter zijn broek zal krijgen.”
Soms vertelde opa wel heel rare verhaaltjes.

Feit is dat als dit rare verhaaltje afgelopen woensdag was voorgelezen, ik tenminste ook eens met zo’n fantastische prijs naar huis was gegaan na de jaarlijkse biebbingo. Check mijn bingoformulier bovenaan maar.
En ik ben er juist zo aan toe om een volledig betaalde wereldreis te winnen…
 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: