Gepost door: prretje | november 29, 2010

Puntjes op de i

Nog twee dagen en de hoofdbieb gaat weer open.

Het grove werk is gedaan en nu is het tijd om het project herinrichting ‘af’ te maken. De grote displaymeubels arriveren in een vrachtwagen en worden op hun plek in elkaar gezet, emmers sop en natte doekjes gaan van hand tot hand, de signing komt aan de muren en op de kasten, de lampen krijgen een strategische plek, de computers worden geinstalleerd op de internettafel, een indelingsflyer ligt klaar voor de klanten, nog meer afval wordt afgevoerd, de tijdschriftenkast schuift naar een andere plaats, de nieuwe boeken komen van de administratie, posters worden verwisseld en de gereserveerde boeken gaan de nieuwe publiekskast in zodat leners straks zelf hun materiaal kunnen pakken.

Alles gaat er steeds beter uitzien, vinden wij. Elke dag word ik alleen nieuwsgieriger naar wat de klanten ervan vinden want dáár gaat het tenslotte om.
Morgen nog één dag en dan horen we ‘t.

Advertenties

Responses

 1. Respect voor het werk wat jullie verzet hebben!.
  De styling vind ik wel strak!
  Ben ook wel benieuwd wat de klanten ervan vinden, de PIM-methode gaat nu (tegelijkertijd) toch ook in?

  Persoonlijk vind ik die rechtopstaande en liggende boeken altijd rommelig ogen (en uitnodigen om een boek die je gepakt heb en toch uiteindelijk niet wil op de liggende stapel te deponeren).

  Succes met de heropening en de laatste (ki)loodjes!

  • Dank Tim, en ja, de PIM-plaatsing is inderdaad ook doorgevoerd. Ga morgenmiddag zelf de gastvrouw spelen, dus kan dan uit eerste hand horen wat men er van vindt. Spannend wel.
   Enne: de (ki)loodjes zijn er zeker aangekomen, integendeel eigenlijk.

 2. Onherkenbaar, ik moet echt even heel goed kijken op de foto om me precies voor de geest te kunnen halen waar het precies is. De stoelen vind ik mooi, de kleuren is even wennen. Ik zou nog jarenlang automatisch naar de oude plek lopen, vraag me naar de 623 en ik weet nog precies welke plank het is … uh.. was! Kan je geen filmpje met je camera maken, een rondleiding, en die op je log zetten? Succes verder en er komen vast veel enthousiaste reacties!

  • Ja Cok, het zijn echt andere tijden geworden: 623 bestaat niet meer en PIM-rubrieken ontstonden ook pas na jouw tijd. En als je een filmpje wilt, kom je ‘m lekker zelf maar maken. Altijd welkom!

 3. Die staande boeken op de bovenste plank zijn een prachtig idee, tussendoor een compleet schap met staande boeken ook heel mooi. Maar die liggende en staande boeken afgewisseld met de traditioneel geplaatste boeken zijn een ramp om te zien. Het geeft een erg onrustig beeld en het wordt binnen de kortste keren toch helemaal door elkaar gegooid. Alsof er een tornado door de bibliotheek is geraasd.

  • Aha, dan houd je geen rekening met bibliotheekmedewerkers die ervoor zorgen dat de gevolgen van een tornado (‘lekker druk geweest’) binnen de kortste keren weer uitgewist worden.
   We zullen ’t gaan ervaren.

 4. Tja een filmpje maken was/is ook ding (van de 23) dat zou wel leuk zijn, maar nog leuker is het om live te kijken. Wanneer Katwijk (strand) weer op de planning staat (en bij voorkeur jij er ook bent) kom ik graag een keertje gluren.
  Groeten uit de Bollenstreek,
  Sophie

  • Van harte welkom. Laat maar weten wanneer je in de buurt bent, dan zorg ik dat ik er ook ben en dan kan ik je alles over deze herinrichting vertellen. Succes nog met je 23 dingen! Vriendelijke groet uit Katwijk.

 5. Mooie kleuren. Goed gekozen. Echt zo’n bieb om uren lang in rond te struinen.
  (Hebben jullie ook zo’n lekker koffiebar zoals hier in Deventer?)

  • Dank je wel! Er wordt inderdaad ingezet op de ontmoetingsfunctie van de bieb. Helaas is onze ruimte veel te klein voor een leescafé/koffiebar. Verder dan een koffiemachine komen we niet.
   Als de politiek ‘ja’ zegt tegen nieuwbouw, dan is zoiets zondermeer ingepland. Wie weet ga ik dan in Deventer nog wel inspiratie opdoen…
   Met groet!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: