Gepost door: prretje | november 25, 2010

Slim met ruimte

Al jarenlang zit de hoofdbibliotheek in een veel te krap jasje. Geen ruimte om schoolklassen op een fatsoenlijke manier te ontvangen, bezoekers voor lezingen zitten vastgeplakt aan de tijdschriftenkasten, exposities zijn niet mogelijk en de collectie staat opgepropt in veel te hoge kasten.

Een herinrichting kan veel positiefs betekenen maar één ding is duidelijk: de beschikbare ruimte wordt er niet groter van. Om het toch mogelijk te maken meerdere taken te kunnen uitvoeren, is daarom de nodige inventiviteit geboden. Een tweetal kasten wordt op een verrijdbaar onderstel geplaatst zodat bij de tientallen groepsbezoeken die plaatsvinden heel snel een stuk vloer kan worden vrijgemaakt.
Gewoon een paar wielen onder de kast schroeven is geen optie met die oude, gammele kasten van ons. Een nieuw verrijdbaar onderstel waar de kast in z’n geheel op wordt gezet, moet de magische truc zijn.
Vandaag was de dag van de waarheid. Werkt in de praktijk wat in theorie verzonnen is? Op het eerste gezicht lijkt alles in ieder geval uitstekend te kloppen: het gevaarte kan rijden en staat weer als een huis wanneer de rem is vastgezet.

Mooi. Deze kast kan ook weer worden ingeruimd. En op het leesplein beneden groeit het gezelschap lege roldozen gestaag. 

Advertenties

Responses

  1. Je loopt nu alleen erg snel tegen de lamp….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: