Gepost door: prretje | november 23, 2010

Gereedschap

Er zijn van die momenten dat de vervreemding toeslaat.

Dat mijn werkplek er door samenscholende mannen met bouwtekeningen, potten lijm, gereedschapskisten, emmers verf, schuurapparaten, verlengsnoeren, ladders, boren, steekwagens, dozen, steigers, bezems, staanders, verrijdbare onderstellen, dozen met schroeven, spijkers en pluggen, ijzerzagen, lijmklemmen, losse planken, stofzuigers, plastic, oude gordijnen, kwasten, werkkleding, vreemde broodtrommels, onttakelde kasten haast onherkenbaar en als een chaotische bende uitziet.

Een aantal volhardende klanten weet vandaag, ondanks vier posters over de sluiting op de voordeur en een stoepbord dat de toegang tot dit tijdelijke kluscentrum blokkeert, de weg naar binnen te vinden.
“Wat is er hier in hemelsnaam aan de hand?”, vraagt een geschokte cd-terugbrenger die laat in de middag bovenaan de trap de troep inspecteert. Na een korte uitleg van mijn kant, knikt hij begrijpend. “Stoer”, zegt-ie, “dus je weet zeker dat dit nog goed komt? Nou, veel succes dan, ik kom volgende week wel weer even kijken.”

Natuurlijk komt het goed.
Want ík weet wat híj vanaf de trap niet kon zien: op de bovenste verdieping is de eerste kast alweer gevuld met óns gereedschap.
En dat ziet er pas echt aantrekkelijk uit.

Advertenties

Responses

 1. Veel succes met de herinrichting, gaan jullie in retail?

  Ik volg jullie op twitter want ik heb in 2009/begin 10 de cursus informatiedienstverlening bij jullie in Katwijk gegeven. Op dit moment ben ik met een concullega bezig een cursus gebruik sociale media (ook twitter dus) te ontwikkelen speciaal voor bibliotheken. Groet van Lidwien van den Wollenberg

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Bibliotheek Katwijk, wdegouw. wdegouw said: Gereedschap http://bit.ly/ihy550 […]

 3. Hallo Lidwien.

  Bedankt voor je leuke reactie en ja, we gaan inderdaad (zover de financiële middelen het toestaan) een stap in de retail- en displaywereld zetten. Als je in de buurt bent, altijd van harte welkom om even te komen buurten.
  Succes met de cursus social media. Zitten zolangzamerhand alle bibliotheken al niet op twitter?

  Groet!
  Irene van der Plas


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: